22 C
Nicosia
Τρίτη 28 Μάιος 2024 | 10:44

Θετικό ξεκίνημα εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με το δεξί μπήκαν στην καινούργια εβδομάδα οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για συμφωνία ενός νέου δημοσιονομικού πακέτου στήριξης στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες, ενώ επέστρεψε η αισιοδοξία για την εμφάνιση ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι δήλωσε χθες Κυριακή ότι αν και παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο και των διαπραγματευτών του Λευκού Οίκου, εκτιμά ότι θα επέλθει συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε από τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας το γ΄ τρίμηνο του 2020, το οποίο έτρεξε με ένα πειστικό ποσοστό 4,9%, αν και χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για ρυθμό 5,2%.

Τα θετικά νέα αυτά υποσκελίζουν τις ανησυχίες για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, αλλά και για την νέα υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Η προσοχή των Ευρωπαίων επενδυτών παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,80%, παίρνοντας ώθηση από τον κλάδο υγείας και τον τραπεζικό.

Οι αναφορές για πρόοδο στην ανάπτυξη του εμβολίου για τον κορωνοϊό, έχει ευνοήσεις τις μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών.

Το Παρίσι έχει ξεπεράσει οριακά το 1+%, από κοντά ακολουθεί το Μιλάνο, άνοδο 0,82% καταγράφει η Φρανκφούρτη, κέρδη 0,63% παρουσιάζει το Λονδίνο.

Πηγή: naftemproriki.gr

Press Room

Οι κορυφαίοι της Eurolife για το 2023

Σε μια λαμπερή βραδιά, η Eurolife βράβευσε τους κορυφαίους της Ασφαλιστικούς Συμβούλους και Διευθυντές Ομάδων. Πρόκειται για τους ανθρώπους που έθεσαν ψηλά τον πήχη...

Το ΤΕΠΑΚ κορυφαίο στη διδασκαλία σε Κύπρο και Ελλάδα

Σύμφωνα με την κατάταξη Times Higher Education (THE) Young University Rankings 2024, η οποία δημοσιεύθηκε στις 14 Μαΐου 2024, το ΤΕΠΑΚ κατατάσσεται πρώτο ανάμεσα...

Mastercard: Οι ταξιδιώτες επιλέγουν όλο και πιο συχνά τις ενδιάμεσες περιόδους για τις διακοπές τους στην Ευρώπη

Αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό των τουριστών που επιλέγουν να κάνουν διακοπές στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων περιόδων (Μάιος-Ιούνιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) και όχι...

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Η ποσοτική χαλάρωση πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση εκτός κρίσεων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να χρησιμοποιεί τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) κυρίως σε περιόδους κρίσης, καθώς το κόστος τους μπορεί να είναι υψηλότερο συγκριτικά...

Συζήτηση με κατοίκους στο Πέρα Χωριό Νήσου είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Α. Ιωσήφ

Συζήτηση με κατοίκους στο Πέρα Χωριό Νήσου είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Λευκωσίας – Ιδαλίου, Ανδρέας Ιωσήφ, με τους οποίους συζήτησε για έργα στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!