22.8 C
Nicosia
Δευτέρα 6 Μάιος 2024 | 15:47

Εκλογές ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ: Ρεκόρ συμμετοχής ψηφοφόρων πάνω από 260.000 – Αγωνία για το αποτέλεσμα

Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 260.000 πολίτες και σε πολλά Εκλογικά Τμήματα υπάρχουν μεγάλες ουρές αναμονής πολιτών που περιμένουν να ψηφίσουν,ανακοίνωσε πριν από λίγο η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

Σημειώνει επομένως ότι:

Eίναι προφανές ότι η παράταση που δόθηκε ως τις 20:00 σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί. Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα, χωρίς να δοθεί άλλη γενική παράταση η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε ότι σε όποιο Εκλογικό Τμήμα υπάρχει κόσμος που περιμένει να ψηφίσει, η ψηφοφορία θα παραταθεί μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης που περιμένει στην ουρά στις 20:00″.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος ξεπεράστηκε ο «πήχης» των 212.000 που ψήφισαν το 2017.

Οι υποψήφιοι 

Πρώτος (χρονικά) από τους υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος ψήφισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έθεσε ως στόχο «να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017», ενώ έστειλε «μήνυμα δύναμης, σεμνότητας και ενότητας».

Ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος έκανε λόγο για «ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά». Όπως τόνισε, «ξημερώνει μία ημέρα δημοκρατίας και δύναμης που θα δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες «να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «με την ψήφο και τη συμμετοχή μας μεγαλώνουμε την παράταξη, την κάνουμε ισχυρή, δυναμική» και πως «σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος».

Ο Χάρης Καστανίδης μίλησε για ευρεία συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή ψηφοφορία και ευχήθηκε « ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου».

Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι «το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει από τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει, κι από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό το οποίο φτιάξαμε αυτόν τον καιρό».

Μεγάλη συμμετοχή στην Κοζάνη

Σύμφωνα με το ertnews.gr, κανονικά χωρίς προβλήματα και με μεγάλη προσέλευση κόσμου συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ στην Κοζάνη. Μέλη και φίλοι του κόμματος από νωρίς το πρωί προσέρχονται στις κάλπες ενώ το μεσημέρι υπήρξε μεγάλη κινητικότητα και ουρές τόσο στο Κοβεντάρειο όσο και στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, τα οποία έχουν οριστεί ως εκλογικά κέντρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 είχαν προσέλθει να ψηφίσουν για Πρόεδρο περί τα 3000 άτομα στην ΠΕ Κοζάνης.

Ουρές στη Θεσσαλονίκη

Επίσης, το ertnews.gr αναφέρει ότι στη ΔΕΘ λειτουργούν 12 εκλογικά τμήματα και έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 1500 άτομα. Στη Θεσσαλονίκη έχουν στηθεί 30 εκλογικά τμήματα με 65 κάλπες ενώ στο πέμπτο διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης παρατηρούνται και μεγάλες ουρές αναμονής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην Κύπρο ιορδανική αποστολή για ενίσχυση μέσων πυρόσβεσης

Το πλήρωμα της ιορδανικής αποστολής που έφθασε στην Κύπρο προς ενίσχυση των πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αεροπυρόσβεση υποδέχεται σήμερα στις 10:45 το...

Μεγαλύτερη συνεργασία των Ισλαμικών κρατών με το ψευδοκράτος ζήτησε ο Τατάρ

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ απευθύνθηκε στη 15η Σύνοδο Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) που πραγματοποιείται στη Μπανζούλ της...

Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα

Μειωμένη κατά 50% περίπου ήταν η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτο Θρασυβούλου. Σε δηλώσεις...

Την Τρίτη ο A’ ημιτελικός της Eurovision με την Κύπρο να εμφανίζεται πρώτη

Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας με τον πρώτο ημιτελικό να διεξάγεται την Τρίτη, 7 Μαϊου, στο Μalmö Arena....

Ισραήλ: Άρχισε η απομάκρυνση 100.000 Παλαιστινίων από τη Ράφα – Αναπόφευκτη η επίθεση από Ισραήλ

«Ξεκινήσαμε επιχείρηση περιορισμένης κλίμακας για την προσωρινή απομάκρυνση των ανθρώπων που διαμένουν στο ανατολικό τμήμα της Ράφα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ...

Λεμεσός: 30χρονος έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα

Τριαντάχρονος από τη Λεμεσό, ο Ευτύχιος Χαρίτου, έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε ανήμερα του Πάσχα στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού –...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!