14.9 C
Nicosia
Τρίτη 14 Μάιος 2024 | 6:16

Toyota Corolla Cross: Το νέο μέλος της ευρωπαϊκής γκάμας (φωτό)

Η Toyota συνεχίζει την συμπλήρωση της γκάμας της στην SUV κατηγορία, ανακοινώνοντας τη διάθεση του Corolla Cross και στην Ευρώπη όπου θα λειτουργήσει ως μια πρακτικότερη και πιο χρηστική επιλογή στο ανάλογου μεγέθους, αλλά πιο συναισθηματικό ως επιλογή CHR.

To ευρωπαϊκό Corolla Cross θα μιμηθεί σχεδιαστικά και τεχνολογικά το αντίστοιχο μοντέλο που παρουσιάστηκε στις αρχές του φθινοπώρου, αρχικά, για την αγορά της Ιαπωνίας, αν και με ορισμένες κρίσιμες διαφορές, διεκδικώντας μια θέση στην κατηγορία των οικογενειακώ SUV.

Όπως και το C-HR αλλά και κάθε σύγχρονο Toyota, το μήκους 4,6 μέτρων Corolla Cross βασίζεται την αρχιτεκτονική TNGA η οποία στην ευρωπαϊκή εκδοχή του θα συνδυάζεται αποκλειστικά με τα νέα βελτιωμένα, πέμπτης γενιάς υβριδικά σύνολα της ιαπωνικής φίρμας.

Στην συγκεκριμένη υλοποίηση, θα πρόκειται για το συνδυασμό ενός δίλιτρου κινητήρα με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η βασική έκδοση θα επωφελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ και θα αποδίδει 200 ίππους. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα θα απαιτεί 8,1 δευτερόλεπτα.

Η δεύτερη, τετρακίνητη επιλογή αναμένεται να προσφέρει την ίδια ισχύ χάρη σε μια διαφορετική χαρτογράφηση ωστόσο θα προσθέτει στην εξίσωση και ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο ουσιαστικά θα είναι υπεύθυνο για τον πίσω άξονα.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια βελτιωμένη εκδοχή της υβριδικής τεχνολογίας της Toyota η οποία θα «μεταφερθεί» σταδιακά και στα RAV4 και C-HR και υπόσχεται υψηλότερη απόδοση ροπής χάρη στους ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες χωρίς φυσικά να υπάρξουν παρενέργειες στις περγαμηνές αποδοτικότητας που προσφέρει.

Σχεδιαστικά, σε σχέση με το ασιατικό Corolla Cross, η ευρωπαϊκή έκδοση διαθέτει μια νέα γρίλια, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα ενώ κάποιες ακόμα λεπτομέρειες έχουν αναπροσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις. 

Το ίδιο ισχύει και για τον ψηφιακό εξοπλισμό ο οποίος αποτελεί αποκλειστικότητα για την ευρωπαϊκή έκδοση και έγκειται στην παρουσία ενός πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών ο οποίος συνδυάζεται με infotainment 10,5 ιντσών το οποίο επιδέχεται αυτόματες αναβαθμίσεις over-the-air, διαθέτει σύστημα πλοήγησης διασυνδεδεμένο με cloud και προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου ορισμένων στοιχείων μέσω smartphone από απόσταση.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, το Corolla Cross αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη πριν τα μέσα του 2022 και παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για την τιμολογιακή πολιτική, θα βρεθεί κάπου ανάμεσα στο C-HR και το RAV-4 και από αυτήν την άποψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ανάρπαστα τα εισιτήρια του τελικού κυπέλου – Η Ομόνοια απορρόφησε 8.967

Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια που αναλογούσαν στην Ομόνοια, για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου με την Πάφο στο ΓΣΠ. Σύμφωνα με ενημέρωση των πρασίνων, τα 8967...

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Ολκίν για το κυπριακό

Συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, María Angela Holguín Cuéllar, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Η...

Άκαρπη η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν – Συμφώνησαν ότι διαφωνούν – Οι σπόντες και οι δηλώσεις των δύο (φώτο,βίντεο)

Θέμα τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα έθεσε ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τις κοινές τους δηλώσεις στην Άγκυρα, με τον Τούρκο πρόεδρο να...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ – Κέρδη 0,21%

Άνοδο κατέγραψε τη Δευτερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 0,21%, κλείνοντας στις 150,74 μονάδες. Άνοδο 0,22% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE...

Ανόρθωση: Αναβλήθηκε η Έκτακτη Εκλογική Συνέλευση

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανόρθωση που ενημέρωσε πως αναβλήθηκε η Έκτακτη Εκλογική Συνέλευση που θα γινόταν αύριο (14/05). Αναλυτικά: «Η εταιρεία Ανόρθωσις Αμμοχώστου (Ποδόσφαιρο) Δημόσια Λίμιτεδ ενημερώνει...

ΔΗΣΥ: Να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους για τον Θανάση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφορικά την πολύκροτη υπόθεση του Θανάση Νικολάου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι καθήκον των αρμοδίων αρχών να κάνουν ότι μπορούν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!