Στους 132 αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Κύπρο

Στα 132 έφθασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των τριών στις Βρετανικές Βάσεις, μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για οκτώ νέα.

 Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα οκτώ νέα κρούσματα αφορούν:

  • Δύο άτομα που επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες
  • Τέσσερα άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης
  • Δύο άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται
Συνολικά, σύμφωνα με τον Δρ Κωστρίκκη, τα 69 από τα 132 προέρχονται από επαφές στην Κύπρο.
 
ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Σχετικά με την κλινική κατάσταση, αναφέρθηκε ότι ένα βρέφος, που αποτελεί ένα από τα 8 νέα κρούσματα, νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, σε αρκετά καλή κατάσταση, καθώς είχε επαφή με άλλο περιστατικό.
 
Όπως επιβεβαιώθηκε σε νέα ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το βρέφος είναι ανάμεσα στα τέσσερα νέα που αφορούν επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
 
Σύμφωνα με τον Δρ Μάριο Λοΐζου, εκ των ειδικών που έκαναν τη σημερινή ενημέρωση, νοσηλεύεται σε καλή γενική κατάσταση και αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος.
 
ΣΤΟ ΓΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
 
Στο ΓΝ Αμμοχώστου νοσηλεύονται 17 άτομα, δύο από αυτά υπό στενή παρακολούθηση και ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Πέντε από τα περιστατικά κορωνοϊού, νοσηλεύονται διασωληνωμένα και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Δύο είναι στο ΓΝ Λεμεσού και τρία στο ΓΝ Λευκωσίας.
  
Από χθες το απόγευμα η χώρα τέθηκε υπό αυστηρό περιορισμό, με τα απαγορευτικά μέτρα μετακίνησης να τίθενται σε ισχύ και την Αστυνομία να προβαίνει ήδη στις πρώτες καταγγελίες.
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ