Απάντηση Κυβέρνησης σε Ακιντζί: Σκοπός η πρόληψη, όχι η παρεμπόδιση

Δεν είναι πρόθεση να παρεμποδιστεί η διέλευση οποιουδήποτε από και προς τις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τ/Κ ηγέτη Μουσαφά Ακιντζί  για την απόφαση του Υπουργικού να αναστείλει τη λειτουργία τεσσάρων οδοφραγμάτων λόγω κορωνοϊού.
 
«Μοναδικός σκοπός είναι η πρόληψη υπό το φως των κινδύνων από τον κορωνοϊό», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κούσιος, σημειώνοντας πως το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας οδοφραγμάτων κρίθηκε αναγκαίο στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών σε σχέση με τον κορωνοϊό και πως αυτό γίνεται για προστασία και των δυο κοινοτήτων.

 «Όπως ξεκάθαρα αποφασίστηκε και δηλώθηκε το μέτρο αυτό αφορά την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων σημείων διέλευσης και δεν αποκόπτεται με κανένα τρόπο η επικοινωνία ή η διέλευση από τα άλλα πέντε σημεία πρόσβασης, δυο εντός των βρετανικών βάσεων και τριών που βρίσκονται στη γραμμή αντιπαράταξης», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «αφέθηκαν ανοικτοί δίοδοι για να εξυπηρετείται ο κόσμος».

 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κούσιος είπε πως η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων σημείων διέλευσης για επτά ημέρες θα αξιολογηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.
Πηγή: ΚΥΠΕ
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ