Ποινή φυλάκισης 7 ετών σε 51χρονη πρώην υπάλληλο ΣΠΕ

Ποινή φυλάκισης επτά ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε 51χρονη πρώην υπάλληλο της Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας Καϊμακλίου, σε σχέση με την κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από λογαριασμούς πελατών. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν την περίοδο 2008-2016 και από τη δράση της η καταδικασθείσα αποκόμισε συνολικό ποσό ύψους €675.041.

Η 51χρονη κατόπιν δικής της παραδοχής βρέθηκε ένοχη σε 257 κατηγορίες που αφορούσαν πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και καταχώρηση ψευδών λογαριασμών με σκοπό την καταδολίευση. Επιπρόσθετα, παραδέχθηκε την κατηγορία της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η εγκληματική δραστηριότητα της 51χρονης αποκαλύφθηκε το 2017 όταν υποβλήθηκε στη ΣΠΕ, από συγκεκριμένη πελάτιδα, παράπονο σε σχέση με την κίνηση των λογαριασμών που διατηρούσε και ειδικότερα ότι ο λογαριασμός παρουσίαζε συναλλαγές, οι οποίες δεν είχαν διενεργηθεί από την ίδια ή από οποιονδήποτε άλλο δικαιούχο του λογαριασμού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μεταμέλεια της κατηγορούμενης δεν συνοδεύτηκε με αποζημίωση της Τράπεζας, αφού κανένα ποσό μέχρι σήμερα δεν έχει επιστραφεί, παρόλο που η Τράπεζα έχει επιστρέψει όλα τα κλαπέντα ποσά στους πελάτες της.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ