Σεμινάριο Νοηματικής σε παιδιά δημοτικού σχολείου από το The Mall of Engomi

Το The Mall of Engomi σε συνεργασία με εκπαιδευτικό Νοηματικής πραγματοποίησαν ένα μοναδικό Σεμινάριο Νοηματικής για παιδιά δημοτικού σχολείου την περασμένη Τρίτη 21 Ιανουαρίου στο χώρο του εμπορικού κέντρου. Συγκεκριμένα, 21 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας Γ’ – Αγίου Γεωργίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την νοηματική και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες.

Tα παιδιά κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν την κίνηση των χεριών τους και έδωσαν έμφαση στην στάση του σώματος τους ούτως ώστε να καταφέρουν να διδαχτούν τους μήνες, τις εποχές, το δακτυλικό αλφάβητο, καθώς και τους 4 βασικούς χαιρετισμούς.

Η εισηγήτρια και εκπαιδευτικός του Σεμιναρίου Νοηματικής κα. Παναγιώτα Θεμιστοκλέους αρχικά επισήμανε στα παιδιά το δακτυλικό αλφάβητο με διαδραστικό παιχνίδι. Το κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να δείξει στους συμμαθητές του το όνομα του με βάση το δακτυλικό αλφάβητο αλλά και με την βοήθεια της εκπαιδευτικού. Στην συνέχεια, τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και η κάθε ομάδα παρουσίασε τους βασικούς χαιρετισμούς στην άλλη ομάδα. Οι βασικοί χαιρετισμοί που έμαθαν τα παιδιά ήταν το «καλημέρα», το «καληνύχτα», το «γεια» και το «αντίο». Με το τέλος του σεμιναρίου όλα τα παιδιά έμαθαν την κάθε εποχή και τον κάθε μήνα στην κυπριακή νοηματική γλώσσα.

Ο Διευθυντής Marketing του The Mall of Engomi κος. Γιώργος Πίσσης δήλωσε: «Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι να δείξουμε στα παιδιά την σημαντικότητα της νοηματικής γλώσσας και να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η εκμάθηση της συγκεκριμένης μεθόδου μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες πιο γρήγορα από το συνηθισμένο για πολλούς λόγους».

Η κοινωνική εξέλιξη των παιδιών και γενικότερα ανθρώπων όλων των ηλικιών, είναι ένα από τα βασικότερα μελήματα του The Mall of Engomi το οποίο συνεχίζει το κοινωνικό του έργο με την διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων που συμβάλουν στην συνεισφορά του κοινωνικού συνόλου.

Σχετικά με το TheMallofEngomi

Το TheMallofEngomi λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2007. Τα καταστήματα σήμερα συμπληρώνουν πέραν των 14,000 τ.μ. σε ισόγειο και πρώτο όροφο. Το κτίριο περιλαμβάνει ισόγειο αλλά και υπόγειο χώρο στάθμευσης με χωρητικότητα των 500 χώρων στάθμευσης. Η τοποθεσία του TheMallofEngomi είναι σημαντική καθώς εξυπηρετεί τους Δήμους και τις περιοχές της Δυτικής Λευκωσίας όπως Άγιος Δομέτιος, Έγκωμη, Μακεδονίτισσα, Ανθούπολη και τα χωριά Κοκκινοτριμιθιά, Παλιομέτοχο κ.ά.

Επίσης η παρουσία του TheMallofEngomi έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής της Έγκωμης και συγκεκριμένα της Λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου και παρόδων.

Σημαντική είναι η θέση του εμπορικού κέντρου ακόμη γιατί βρίσκεται μεταξύ 2 Πανεπιστημίων; του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στα δύο αυτά πανεπιστήμια εκτιμάται ότι φοιτούν γύρω στις 10,000 φοιτητές όχι μόνο από Λευκωσία αλλά από όλη την Κύπρο αλλά και χώρες του εξωτερικού. Οι φοιτητές αυτοί ζουν στη περιοχή κοντά στα πανεπιστήμια τους και εξυπηρετούνται από το MallEngomi.

Το TheMallofEngomi δέχεται περίπου 1.6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

 

About the Mall of Engomi

The Mall of Engomi is a local multifunctional retail centre located in West Nicosia within the boundaries of Engomi Municipality and is owned by Woolworth Commercial Centre PLC.The Shopping Centre is situated on a prime commercial high street with easy access, next to an upscale and densely populated residential area, very close to the Cyprus International Exhibition Fair, Makarios Stadium and a number of private universities.

The Centre is developed on a total land area of 20,100sq.m by the 28th October Avenue in Engomi and has a 14,000 sq.m total leasable area for retail and leisure on two levels (Ground Level & 1st Floor).

Easy movement between the two levels is managed through the use of a number of escalators, elevators and staircases. The Mall of Engomi provides easy access to disabled persons throughout the premises and offers important facilities such as disabled toilets, babies changing space and dedicated disabled parking places.

The Mall of Engomi has a dedicated basement floor and over ground parking area with 500 parking places.

About 1.6 million people visit The Mall of Engomi every year.

 

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ