Άγκυρα: Σημαντικό βήμα για την εκεχειρία στη Λιβύη η διάσκεψη του Βερολίνου

Σημαντική επειδή εγκαθίδρυσε κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη χαρακτήρισε ο σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν τη διάσκεψη στο Βερολίνο, στο πρώτο επίσημο σχόλιο της Άγκυρας.

«Η σύνοδος του Βερολίνου είναι σημαντική επειδή εγκαθίδρυσε κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και ξεκίνησε την πολιτική διευθέτηση. Η αποτελεσματική και ευέλικτη διπλωματία του προέδρου μας (Ταγίπ Ερντογάν) έχει καταστήσει την Τουρκία έναν σημαντικό συμμετέχοντα στη διαδικασία. Η Τουρκία θα συνεχίσει την εποικοδομητική και ειρηνική πολιτική της εναντίον των πολέμων δι' αντιπροσώπων», έγραψε ο Καλίν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το ίδιο μήνυμα σε γενικές γραμμές πέρασε και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μερικές ώρες πριν από την έναρξη της διάσκεψης.

«Θεωρούμε τη σύνοδο του Βερολίνου ένα σημαντικό στάδιο για την εδραίωση της εκεχειρίας και για να προχωρήσουμε προς μια πολιτική λύση» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προτού αναχωρήσει για τη γερμανική πρωτεύουσα.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, TASS, AFP

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ