Σε έξαρση η Γρίπη Α': Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σε έξαρση βρίσκεται γρίπη Α με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται στα 168, ενώ οι 95 περιπτώσεις αφορούν παιδιά κάτω των 15 ετών.

«Τα περιστατικά αφορούν περιπτώσεις που έχουν νοσηλευτεί. Σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται ένα περιστατικό, αλλά νοσηλεύονται και άλλοι ασθενείς σε κανονικούς θαλάμους», δηλώνει η Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσίων.

Σε εγρήγορση βρίσκονται στο Υπουργείο Υγείας αφού η δραστηριότητα της γρίπης αναμένεται να κορυφωθεί και τα κρούσματα θα αυξηθούν.

«Αυτές τις μέρες υπάρχει ιδιαίτερη δραστηριότητα της γρίπης ʼ αλλά είναι κάτι αναμενόμενο. Τις επόμενες βδομάδες αναμένουμε την κορύφωση του φαινομένου συνήθως τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών».

Τα φετινά περιστατικά γρίπης σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντίνου έχουν ηπιότερη κλινική εικόνα σε σχέση με πέρσι, ενώ αυτή την περίοδο παρατηρούνται διάφορες ιώσεις , κυρίως του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, οι οποίες χαρακτηρίζονται από βήχα, πυρετό και αδιαθεσία.

«Περίπου τα μέτρα είναι τα ίδια. Ξεκούραση, λήψη πολλών υγρών, πολύ καλά μέτρα υγιεινής, ή βήχουμε καλύπτουμε στόμα και μύτη, πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας και κάνουμε χρήση αντισηπτικών».

Το Υπουργείο Υγείας τονίζει ότι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη είναι το αντιγριπικό εμβόλιο και καλεί όλα τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν εμβολιαστεί, να αποταθούν στον Προσωπικό τους Ιατρό, αφού υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ