Φ. Γεννηματά: Στον «αέρα» 400.000 εργαζόμενοι σε επισιτισμό-τουριστικά καταστήματα

«Το 2020 δεν ξεκίνησε καλά για τους εργαζομένους, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ξεκινά με απολύσεις στον ΟΤΕ και 400.000 εργαζόμενους, σερβιτόρους και ντελιβεράδες, στον "αέρα". Οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία» δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις της στη Χαριλάου Τρικούπη με αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της Ομοσπονδίας Επισιτιστικών Σωματείων.

Η κ. Γεννηματά δεσμεύτηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων, φέρνοντας τα αιτήματά τους στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πραγματοποιούν απεργία διαρκείας από τις 21 Δεκεμβρίου, ενάντια στις καταχρηστικές απολύσεις και την παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τη διοίκηση του Ομίλου, όπως υποστηρίζουν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, «η υψηλή κερδοφορία του ΟΤΕ δυστυχώς δεν μεταφράζεται σε βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και σε ενίσχυση της προοπτικής της εταιρείας.

Παράλληλα, η διοίκηση δεν συνδιαλέγεται με τους εργαζόμενους για την υπογραφή της σύμβασης και προχωρεί σε απολύσεις».

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση «να παρέμβει αποφασιστικά, να μη παριστάνει τον ανεύθυνο παρατηρητή. Είναι δική της νομοθεσία που ενισχύει την εργοδοτική ασυδοσία» υποστήριξε.

Στη συνάντησή της με την Ομοσπονδία Επισιτιστικών Σωματείων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε την κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, «αρνείται να κηρύξει υποχρεωτική τη σύμβαση που αφορά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και στα τουριστικά καταστήματα. Στον "αέρα" είναι 400.000 εργαζόμενοι, ανάμεσά τους σερβιτόροι και ντελιβεράδες. Η ΝΔ οδηγεί στον αθέμιτο ανταγωνισμό τις επιχειρήσεις του τουρισμού, τιμωρεί τους εργαζομένους και τους συνεπείς εργοδότες, επιβραβεύει αυτούς που επιδιώκουν την ασυδοσία» επισήμανε.

Επιπλέον, μίλησε για εμπαιγμό σε βάρος των ανέργων της Thomas Cook, με την καθυστέρηση εφαρμογής των στοιχειωδών μέτρων που νομοθετήθηκαν, και τόνισε πως στέκεται στο πλάι των εργαζόμενων για να μην υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ