Στο μικροσκόπιο Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου Ιταλίας οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Στόχος της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Αιγύπτου, Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου στο Κάιρο, την Τετάρτη, είναι η αξιολόγηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το πώς αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις που υπάρχουν, με βάση το διεθνές δίκαιο, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας προς όφελος όλων των κρατών και των λαών της περιοχής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
 
«Η συνάντηση γίνεται μέσα στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων των πέντε χωρών και της συνεχούς ανταλλαγής απόψεων και συντονισμού για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
 
Επεσήμανε πως «στόχος, ανάμεσα σε άλλα, είναι η αξιολόγηση των εξελίξεων και των δεδομένων όπως διαμορφώνονται, καθώς επίσης και του πώς, στη βάση μιας θετικής προσέγγισης, αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις στην περιοχή, και διαμορφώνονται, με βάση το διεθνές δίκαιο, συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας προς όφελος όλων των κρατών και των λαών της περιοχής».
 
Όπως μεταδίδεται από αιγυπτιακά ΜΜΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως το Κάιρο θα φιλοξενήσει την Τετάρτη μια υπουργική συντονιστική συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου για να συζητήσουν τις συνεχιζόμενες ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι θα έχει συνάντηση με τους ομολόγους του για να συζητήσουν για προώθηση των προσπαθειών για εξεύρεση μιας συνολικής πολιτικής διευθέτησης για την κρίση στη Λιβύη και για τις στρατιωτικές ενέργειες που στοχεύουν στο να εμποδίσουν αυτές τις προσπάθειες.
 
Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης τη συνολική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται .

 

Πηγή: philenews/KYΠΕ
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ