Μειώνεται το ωράριο των αστυνομικών

Μειώνεται και με κοινοβουλευτική σφραγίδα το ωράριο των αστυνομικών κατά μισή ώρα, ενώ τα επόμενα δύο έτη θα μειωθεί άλλες δύο ώρες, ώστε το 2022 να εναρμονιστεί με αυτό της δημόσιας υπηρεσίας.
 
Με 36 ψήφους υπέρ, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε την τροποποίηση των περί Αστυνομίας Κανονισμών, ώστε ο χρόνος εργασίας των μελών της Αστυνομίας να εναρμονιστεί σταδιακά με αυτόν τον δημοσίων υπαλλήλων.
 
Το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Οικονομικών (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού) είχαν ανάψει το πράσινο φως για ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των αστυνομικών ώστε να εργάζονται 37,5 ώρες εβδομαδιαίως αντί 40 που είναι σήμερα.
 
Ήδη το ωράριο των αστυνομικών προβλέπεται να μειωθεί στις 39,5 ώρες εβδομαδιαίως από την 1/1/2020, ενώ 1/1/ του 2021 θα μειωθεί για άλλη μια ώρα με τελικό πρόσημο να φτάσει τις 37,5 όσες και το ωράριο στη δημόσια υπηρεσία το 2022.
 
Από την εξέλιξη αυτή επηρεάζονται οι αστυνομικοί που εργάζονται με το σύστημα βάρδιας αφού για όσους εργάζονται ώρες γραφείου δεν υφίσταται πρόβλημα. Το αίτημα των αστυνομικών για εναρμόνιση του ωραρίου τους με αυτό των δημοσίων υπαλλήλων χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990 και αρχικά μειώθηκε από τις 42 ώρες στις 40.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ