Συνάντηση Δ. Συλλούρη με ΓΓ της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Τη σημασία του ρόλου της Κύπρου ως γέφυρας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Μέσης Ανατολής τόνισαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕγΜ), Nasser Kamel, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Δημήτρης Συλλούρης και Nasser Kamel αναφέρθηκαν στην ηγετική θέση που μπορεί να έχει η Κύπρος στις προσπάθειες αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Kamel, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, αφού υπογράμμισε τη σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας για την ουσιαστική ανάπτυξη των διμερών και πολυμερών σχέσεων, συνεχάρη τον κ. Συλλούρη για τις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει η Βουλή των Αντιπροσώπων προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από την ανάπτυξη της κοινοβουλευτικής διάστασης των τριμερών συνεργασιών με κράτη της περιοχής.

Η ΕγΜ, τόνισε ο κ. Kamel, είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Κύπρο, ώστε να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην περαιτέρω προώθηση των μηχανισμών τριμερούς συνεργασίας.

Ο κ. Kamel αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις προσπάθειες της ΕγΜ για αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής μέσα από ένα συντονισμένο περιφερειακό σχέδιο δράσης, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΕγΜ για ενίσχυση της θέσης και του ρόλου της γυναίκας στη νότια πλευρά της Μεσογείου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Kamel για τις τριμερείς συνεργασίες που έχει προωθήσει η Βουλή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις της για την προώθηση της αραβοφωνίας στην Κύπρο και της δημιουργίας ενός Κέντρου Συνεργασίας Μέσης Ανατολής. Ο κ. Kamel εξέφρασε τη στήριξή του σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες, καθώς και την πρόθεσή του να τις ενισχύσει περαιτέρω μέσω της συμβολής της ίδιας της ΕγΜ.
Τον κ. Kamel συνόδευε ο κ. Ευαγόρας Βρυωνίδης, επικεφαλής του Τμήματος Νομικών και Διοίκησης της Μόνιμης Γραμματείας της ΕγΜ.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ