Τουρκία: Προσωρινή απώλεια αισθήσεων Ντεμιρτάς στο κελί του

Προσωρινή απώλεια αισθήσεων υπέστη στο κελί στη φυλακή πριν από εφτά ημέρες ο πρώην ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ανακοίνωσαν ο δικηγόρος και αδελφή του, καταγγέλλοντας ότι εδώ και εφτά μέρες οι τουρκικές αρχές δεν τον μετέφεραν σε νοσοκομείο.

Μέσω του λογαριασμού της στο τουίτερ, η Αϊγκούλ Ντεμιρτάς ανακοίνωσε ότι από τις 26 Νοεμβρίου στις 5.30 το πρωί ο πελάτης και αδελφός της, λόγω πόνου στο στήθος και δυσκολίας στην αναπνοή, απώλεσε τις αισθήσεις του. “Ενώ βρισκόταν στο κελί του με απώλεια αισθήσεων τις πρώτες βοήθειες τους τις παρείχε ο συγκρατούμενός του κ. Αμπντουλάχ Ζεϊντάν”.

Σύμφωνα με την Αϊγκιούλ Ντεμιρτάς, είχε κληθεί ασθενοφόρο και του έκαναν μόνο ηλεκτροκαρδιογράφημα στις πρώτες βοήθειες, παρόλο που το δικό τους αίτημα ήταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ωστόσο μετά από εφτά ημέρες ακόμη δεν έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και κινδυνεύει η ζωή του. “Δεν θέλω να σκεφτώ ούτε το παραμικρό αρνητικό για την υγεία του Ντεμιρτάς”, αναφέρει η αδελφή και δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Η νέα ανακοίνωση έγινε trendy topic στο τουίτερ μέσα σε λίγα λεπτά με σχόλια του τύπου: “Αυτά είναι βασανιστήρια και απόπειρα δολοφονίας”, “Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς κρατείται πολιτικός όμηρος από το 2016. Δεν έφτανε αυτό σήμερα παραβιάζονται το δικαίωμά του στην υγεία”, “Ελευθερία στον Σελαχατίν Ντεμιρτάς”. Ωστόσο μια άλλη μερίδα γράφει εναντίον του Σελαχατίν Ντεμιρτάς: “Είναι τρομοκράτης”.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ