Ακόμα 21 αξιωματούχοι του κράτους στον κατάλογο που θα χρησιμοποιούν τις κρατικές λιμουζίνες

Ακόμα 21 αξιωματούχοι θα προστεθούν στον κατάλογο των αξιωματούχων του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα  που χρησιμοποιούν το υπηρεσιακό τους όχημα. Αυτό φυσικά θα ισχύσει εάν εγκριθούν από τη βουλή οι κανονισμοί που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.

Η μόνη διαφορά είναι ότι οι συγκεκριμένοι 21  αξιωματούχοι θα χρησιμοποιούν καθημερινά τα υπηρεσιακά οχήματα για να πηγαινοέρχονται στον τόπο εργασίας από το σπίτι τους και αντίστροφα καθώς και στις διάφορες εκδηλώσεις τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα  ενώ οι 24 αξιωματούχοι που εγκρίθηκαν το 2016  τα χρησιμοποιούν επί 24ωρου βάσεως, όπως αναφέρθηκε σήμερα ενώπιον της επιτροπής οικονομικών ..

Οι κανονισμοί βάσει των οποίων θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το υπηρεσιακό τους όχημα εκτός ωρών υπηρεσίας, συνολικά ακόμη εικοσιένα κρατικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα τέθηκε σήμερα ενώπιον της  κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου οικονομικών Γιώργος Παντελή, ανέφερε ενώπιον της επιτροπής ότι στον κατάλογο περιλαμβάνονται «ο πρόεδρος της επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας και ο πρόεδρος της εκπαιδευτικής υπηρεσίας, οι γενικοί διευθυντές της βουλής, των υπουργείων, των υφυπουργείων και της γενικής διεύθυνσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συντονισμού και ανάπτυξης. Επίσης περιλαμβάνεται ο αρχιπρωτοκολλητής, ο διευθυντής του γενικού λογιστηρίου, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας, του επιτρόπου προεδρίας, και του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου».

Εξήγησε επίσης ότι στους κανονισμούς υπάρχει πρόνοια βάση της οποίας θα ελέγχεται η κατανάλωση καυσίμων.

Ειδικότερα οι κανονισμοί προβλέπουν ότι οι εν λόγω αξιωματούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα οχήματα τους για τη μετάβαση τους από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο εργασίας τους και αντίστροφα δηλαδή δεν θα είναι αναγκασμένοι να τα αφήνουν στο χώρο εργασίας τους όταν λήξει το ωράριο τους. Θα τους παρέχεται η δυνατότητα να μεταβαίνουν στο σπίτι τους  ώστε να χρησιμοποιούν τα οχήματα και στις διάφορες εκδηλώσεις που συμμετέχουν ως αξιωματούχοι του κράτους.

Ο λειτουργός της ελεγκτικής υπηρεσίας Άκης Κίκας ξεκαθάρισε ότι η υπηρεσία του διαφωνεί με τη συγκεκριμένη τροποποίηση του νόμου τονίζοντας ότι τη «θεωρεί πρόκληση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ακόμα εφαρμόζονται περικοπές μισθοδοσίας. Από τη μια να λέμε για δημοσιονομική πειθαρχία και από την άλλη να χαλαρώνουμε σε αυτά τα ζητήματα».

Εισηγήθηκε ότι «εάν κάποιος αξιωματούχος θέλει να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όχημα σε κάποια εκδήλωση να υποβάλλει αίτημα για να του καταβληθούν οδοιπορικά όπως συμβαίνει με όλους τους δημόσιους υπαλλήλους».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ