Προδρόμου : Από το 2011 είχε άδεια στην Κύπρο το κατασκοπευτικό βαν

Γραπτή δήλωση σχετικά με τη διερευνώμενη από την Αστυνομία υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, ιδιοκτησίας ενός Ισραηλινού, με εταιρεία που είναι εγκατεστημένη στη Λάρνακα, εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Όπως αναφέρει, για τα ζητήματα αυτά υπάρχει σχετική νομοθεσία από το 1996, «ενώ η συγκεκριμένη εταιρεία είχε πάρει άδεια και είχε ενεργοποιηθεί στη χώρα μας από το 2011».
 
Πρόσθεσε παράλληλα πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, της ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου «έδωσε από την πρώτη στιγμή οδηγίες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ούτως ώστε να διερευνηθεί αρμοδίως το περιστατικό και οι σχετικές πληροφορίες, για τις δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας».
Επίσης, υπενθυμίζει ότι ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση «έχουν πολιτική για τα ζητήματα αυτά που εκφράζεται μέσα από νομοσχέδιο, το οποίο ετοιμάστηκε και έτυχε εκτενούς διαβούλευσης με τις πολιτικές δυνάμεις και το οποίο απαγορεύει ρητά κάθε τέτοια δυνατότητα παραβίασης του απορρήτου των ιδιωτικών επικοινωνιών».
 
Τέλος, ο κ. Προδρόμου εξηγεί πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι προκειμένου να διασφαλίσουμε τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια των επικοινωνιών των πολιτών, αποτρέποντας την εκμετάλλευση κενών στο ρυθμιστικό πλαίσιο, «πρέπει να εγκριθεί το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση στη Βουλή».
 
Για το θέμα πάντως, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ζήτησε την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα. 
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ