Αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία Τσίπρα στην πορεία του Πολυτεχνείου

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξέσπασε στην Ελλάδα, με αφορμή την παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις χθεσινές αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την απόφασή του να τεθεί επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, με ανάρτησή του, κάνει λόγο για την πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση.

«Χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στην πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό, την καταστολή αλλά και στην ολομέτωπη επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του νέου «επιτελικού» κράτους στη δημοκρατική συλλογική μνήμη και συνείδηση του λαού μας. Οι αντιδράσεις τους σήμερα, στις ανακοινώσεις και στα πρωτοσέλιδά τους, δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν. Ορθώς θα έλεγα, γιατί είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με «μπαχαλάκηδες», αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές. Οσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν. Και ας είναι τουλάχιστον πιο ψύχραιμοι, γιατί όσο δείχνουν πόσο τους ενοχλεί τόσο μας επιβεβαιώνουν ότι πορευόμαστε σωστά», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του.

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η οποία με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι καθώς η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά. «Οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει πλέον πολιτική βούληση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων. Oσο για την καπηλεία που επιχειρεί με τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δώσει ο κ.Τσίπρας στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει», καταλήγει η ανακοίνωση.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ