Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία έχει συμπεριφερθεί ως διεθνής ταραξίας

«Είναι γεγονός ότι η Τουρκία έχει συμπεριφερθεί ως ο διεθνής ταραξίας της περιοχής» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας πως ο Τούρκος ομόλογός του αντέτεινε πως «τα βλέπουμε λάθος» και πρόσθεσε «του ανταπάντησα πως δεν τα βλέπουμε λάθος, γιατί δεν είναι πρόκειται για μια ελληνική θέση, αλλά για μια θέση της Ε.Ε.»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. επέβαλε κυρώσεις για την παραβατική συμπεριφορά της στην κυπριακή ΑΟΖ, την οποία έχει παραβιάσει με τις παράνομες γεωτρήσεις και σημείωσε πως «είναι σίγουρο πως η Τουρκία δεν είναι ένας εύκολος γείτονας. Εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε μια σταθερή θέση στα εθνικά μας θέματα και να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους συνεννόησης σε μια σειρά από θέματα που δεν αγγίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά ορίζουν τις μεταξύ μας οικονομικές, εμπορικές και άλλες σχέσεις, όπως για παράδειγμα το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης- Θεσσαλονίκης».

Ερωτηθείς για τη συνάντηση Ερντογάν- Τραμπ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε πως δεν είναι κάτι που επηρεάζει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, γιατί όπως επεσήμανε, «αυτές βρίσκονται στο υψηλότερο και ανώτερο σημείο που έχουν βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε πως δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα διμερές μεταξύ Ελλάδος Τουρκίας, αλλά για ευρωπαϊκό, αφού οι απειλές που εκτοξεύονται, δεν εκτοξεύονται απέναντι στην Ελλάδα, αλλά ενάντια στις Βρυξέλλες και την Ε.Ε .σήμερα. «Ουδέποτε ακούσαμε τον πρόεδρο Ερντογάν να λέει "θα πλημμυρίσουμε την Ελλάδα", αλλά "θα πλημμυρίσω την Ευρώπη" που είναι μια ευθεία απειλή απέναντι στην Ε.Ε.», σημείωσε.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ