Νέος γύρος διαπραγματεύσεων του εντολοδόχου πρωθυπουργού Ρουμανίας για σχηματισμό κυβέρνησης

Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Ρουμανία, προχωρά ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ηγέτης του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL), Λούντοβιτς Ορμπαν, προκειμένου, όπως δήλωσε στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στους εκπροσώπους του Τύπου, η χώρα να μην παρεκκλίνει από την αναπτυξιακή της πορεία και την πολιτική σταθερότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Ορμπαν, σήμερα και αύριο Τετάρτη θα έχει συναντήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το αργότερο την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο, όπως τόνισε, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

"Η Ρουμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση πολύ σύντομα, μια κυβέρνηση που θα εγκριθεί από το Κοινοβούλιο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ορμπαν.

Υπενθυμίζεται ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), διά της επικεφαλής του Βιόριτσα Νταντσίλα, είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Λούντοβιτς Ορμπαν, έχοντας ξεκαθαρίσει παράλληλα πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ