Στις 31 Οκτωβρίου η ποινή σε 39χρονο για παράνομη χρήση και κατοχή ναρκωτικών

Στις 31 Οκτωβρίου το Κακουργιοδικείο Πάφου θα ανακοινώσει σε 39χρονο ποινή για υπόθεση παράνομης χρήσης και κατοχής ναρκωτικών .Ο 39χρονος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Στη σημερινή δικάσιμο και στην αγόρευση του για μετριασμό της ποινής ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου, δικηγόρος Θανάσης Αθανασίου αναφέρθηκε στο λευκό ποινικό μητρώο του πελάτη του, στις οικογενειακές του περιστάσεις ως πατέρας, στην παραδοχή του, αλλά και στο ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών, που ωστόσο σήμερα έχει απεξαρτηθεί.

Ο δικηγόρος παρέπεμψε και σε άλλες αποφάσεις Δικαστηρίων και ζήτησε ακολούθως την επιείκεια του Δικαστηρίου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΚΑ Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου, ο κατηγορούμενος ηλικίας 39 ετών ανεκόπη για έλεγχο στις 14.5.2019 στην Λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια . Όταν του ζητήθηκε να παρουσιάσει τα σχετικά έντυπα του οχήματος για έλεγχο, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν τα είχε μαζί του και αφού είπε το όνομα του πρόσθεσε πως διαμένει στην Πέγεια.

Από την όλη συμπεριφορά και στάση του ηγέρθηκαν υποψίες. Κατά την διάρκεια της έρευνας, η Αστυνομία, βρήκε στο πισινό κάθισμα του οχήματος, μια πετσέτα, η οποία ήταν διπλωμένη και εντός αυτής υπήρχε ποσότητα μαύρης συμπαγούς ουσίας τυλιγμένη σε νάιλον διαφανές σελοφάν.

Ο αστυνομικός αφού έσκισε λίγο στην άκρη το νάιλον, διαπίστωσε ότι πρόκειται για ρητίνη κάνναβης και αμέσως το υπέδειξε στον κατηγορούμενο και τον πληροφόρησε ότι η μαύρη συμπαγής ουσία είναι ρητίνη κάνναβης, της οποίας η κατοχή και χρήση απαγορεύεται. Προφορικά ανακρινόμενος ο κατηγορούμενος από την ΥΚΑΝ ως προς τα ευρεθέντα ναρκωτικά, ανέφερε πως δεν γνώριζε οτιδήποτε για αυτά.

Εξάλλου σε έρευνα στην οικία του που ακολούθησε στην παρουσία και του ιδίου, εντοπίστηκε πάνω στο πάγκο της κουζίνας,νάιλον διαφανές σακούλι εντός του οποίου υπάρχει ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβη.

Ακολούθως κατά την έρευνα της οικίας, εντοπίστηκε πάνω στο κομοδίνο στο υπνοδωμάτιο του κατηγορούμενου ρολό νάιλον διαφανές σελοφάν το οποίο φαίνεται να ήταν το ίδιο με το οποίο τύλιξε τα ανευρεθέντα που εντόπισε η Αστυνομία στο όχημα.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος διαμένει με Βρετανίδα σε οικία που ανήκει στον πατέρα της , ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αγγλία.

Επίσης όπως αναφέρθηκε δεν υπάρχουν προηγούμενες καταδίκες.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις 14.5.219 και έκτοτε παραμένει υπό κράτηση.

Στην προηγούμενη δικάσιμο παραδέχτηκε πως τα ανευρεθέντα ναρκωτικά είναι για δική του χρήση.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 31.10.2019 και διέταξε όπως μέχρι τότε ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ