Στα σκουπίδια πέταξε ο Ερντογάν την επιστολή Τραμπ

Στα σκουπίδια πέταξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την επιστολή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πηγές του CNN Turk από την τουρκική προεδρία, οι οποίες αναφέρουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν εκνευρίστηκε και απέρριψε την επιστολή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η καλύτερη απάντηση στην επιστολή αυτή, που γράφτηκε στις 9 Οκτωβρίου, δόθηκε με την επιχείριση Πηγή της Ειρήνης. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ στην επιστολή του καλεί τον Τούρκο Πρόεδρο να συνομιλήσει με τον ηγέτη των Κούρδων μαχητών PYG/YPG καταλήγοντας “Μην είσαι σκληρός, μην είσαι ανόητος, θα σου τηλεφωνήσω”.

Στο μεταξύ αυτή τη στιγμή ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας του Λευκού Οίκου συναντάται με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου προετοιμάζοντας τις επαφές του Αμερικανού Αντιπροέδρου Μάικ Πενς και του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα σήμερα. Ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι ώρες των συναντήσεων, ωστόσο τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν υπό τη σκιά της επιστολής Ντόναλντ Τραμπ.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ