Ομόλογα: Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό 10ετες

Οι εντάσεις και η αβεβαιότητα ευνοούν τα ομόλογα και η Ελλάδα είναι μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων από τις συνθήκες, που διαμορφώνονται στις αγορές το τελευταίο διάστημα. Το κόστος δανεισμού της χώρας υποχωρεί σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα για την βωσιμότητα του χρέους.

Η εξέλιξη σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως η επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων- ιδιωτικοποιήσεων και η πρόωρη αποπληρωμή ακριβών δανείων του ΔΝΤ λειτουργεί και ως βασικό επιχείρημα για το αίτημα της Αθήνας να μειωθεί ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα. Η συζήτηση με τους πιστωτές έχει ανοίξει και σε αυτήν βοηθά τα μέγιστα το γεγονός ότι σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί στο 1,44%.

Πρόκειται για πτώση έξι μονάδων βάσης ή 3,5% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. H απόδοση έχει μειωθεί περισσότερο από 50 μονάδες βάσης κατά τις τελευταίες 30 ημέρες, ενώ κινείται περίπου 260 μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία βρσικόταν τον Σεπτέμβριο του 2018.

Την ίδια ώρα η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 0.89%. Πτώση τριών μονάδων βάσης και για την απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού, που διαμορφώνεται στο 0,26%. Στο -0,50% η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ