Σκληρή απάντηση Λ. Χριστοφόρου στο ΑΚΕΛ για τη σύνθεση της ΕΕ

Στις τοποθετήσεις του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, για τη νέα σύνθεση της ΕΕ, απάντησε μέσα από ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου.

«Πριν ακόμα ψηφισθεί και λάβει εντολή η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ομάδα της Αριστεράς του ευρωκοινοβουλίου και η Αριστερά της Κύπρου, ξεκίνησαν την τυφλή ισοπεδωτική, ανυπόστατη και άδικη κριτική. Δυστυχώς η Αριστερά δεν μπορεί να κρύψει τον ευρωσκεπτικισμό της και τη μόνιμη αντίδρασή της ενάντια στους θεσμούς και τη φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.


Πρόσθεσε παράλληλα πως «αποτελεί θετική εξέλιξη το ότι στη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέλαβε Αντιπροεδρία ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς καθώς και το χαρτοφυλάκιο της Υγείας, η Κύπρια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου. Εμείς θεωρούμε ότι επιβάλλεται η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπερασπίζεται και να θωρακίζει τις ευρωπαϊκές μας αρχές και αξίες και τον ευρωπαϊκό μας Πολιτισμό».

Τέλος, «χαιρετίζουμε το ότι για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διασφαλίστηκε η Ισότιμη παρουσία των δύο φύλων, κάτι που η Αριστερά με τη μηδενιστική της πολιτική δεν το θεώρησε ούτε και αυτό ως θετικό στη νέα σύνθεση της Επιτροπής».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ