Η δημοσιότητα και οι απειλές δεν είναι αιτίες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, λέει η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Η απαίτηση γονιών ή εξωσχολικών οργανωμένων συνόλων, οι απειλές για δήθεν αναταραχές και άλλοι εξωγενείς παράγοντες, δεν μπορούν να είναι αιτίες για τη μετάθεση ενός εκπαιδευτικού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία.

«Στον απόηχο γεγονότων που συνέβησαν κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θεωρούμε επιβεβλημένο να σημειώσουμε ότι η δημοσιότητα και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν μπορούν να είναι οδηγός στη λήψη των οποιονδήποτε αποφάσεων. Υπάρχουν κανονισμοί και διαδικασίες που όλοι οφείλουν να σέβονται και κυρίως αυτοί που τάχθηκαν ως θεματοφύλακές τους», σημειώνεται.

Υπάρχουν, αναφέρεται, θεσμοθετημένα όργανα που έχουν την ευθύνη να εξετάζουν καταγγελίες και παράπονα σε βάρος εκπαιδευτικών.

«Υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί που πρέπει να εφαρμόζουμε για να μην καταντήσουμε ζούγκλα. Άσχετα από πιέσεις και αλλά συμφέροντα, αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Κυρίως, όμως, η ευαισθησία μας δεν θα πρέπει να είναι επιλεκτική. Τόσος θόρυβος ξέσπασε για το περιστατικό της μαντίλας, ενώ την ίδια ώρα ένας δεκαπεντάχρονος έχανε τη ζωή του σε μια κοινωνία και πολιτεία που μάλλον τον ξέχασε», προστίθεται.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ