Πέθανε η Ιρανή φίλαθλος που είχε πυρποληθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Τραγικό τέλος είχε η τεράστια προσπάθεια διαμαρτυρίας της Ιρανής οπαδού, η οποία είχε πυρποληθεί ενώπιον δικαστηρίου στην Τεχεράνη, διαμαρτυρόμενη για την απαγόρευση εισόδου των γυναικών στα γήπεδα.

Η 29χρονη Σαχάρ Κχονταγιάρι πέθανε χθες (9/9) το βράδυ στο νοσοκομείο, εξαιτίας των σοβαρών εγκαυμάτων που έφερε στο 90% του σώματός της.

Τα γεγονότα χρονολογούνται από τις 12 Μαρτίου, όταν η γυναίκα για να υποστηρίξει την ομάδα της (Εστεγκάλ), μπήκε στο γήπεδο «Αζάντι» στην Τεχεράνη, μεταμφιεσμένη σε άντρα.

Εντοπίστηκε όμως, φυλακίστηκε για λίγες ημέρες και φτάνουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η φίλαθλος έλαβε γνώση μιας ποινής έξι μηνών για άσεμνη συμπεριφορά και συνεπώς τον κίνδυνο περαιτέρω φυλάκισης.

Σε αυτό το σημείο η νεαρή γυναίκα κατέφυγε στην ακραία προσπάθεια να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, πληρώνοντας με τη ζωή της αντί να σιωπά ενόψει των διακρίσεων.

Έτσι, η αντιπαράθεση για την απαγόρευση εισόδου των γυναικών στα γήπεδα επανέρχεται στο προσκήνιο. Παρά τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης, όμως, από τις ομοσπονδίες και τους πολιτικούς, η πορεία προς το τέλος των διακρίσεων εξακολουθεί να φαίνεται ακόμη μεγάλη.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ