Δείτε εικόνες για το τι άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια (φωτό, βίντεο)

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα καμμένης γης που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά έχει κάψει 24.000 στρέμματα γης από τα οποία πάνω από 10.000 στρέμματα είναι συμπαγές πευκοδάσος. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ενώ δεν λείπουν και τα μέτρα προστασίας περιμετρικά των χωριών, καθώς η οποιαδήποτε αναζωπύρωση που θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο δημιουργεί προβλήματα.

EURONEWS
 

Αν και επίσημα δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις από την πλευρά της Πυροσβεστικής σε σχέση με τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, που βρίσκονται από την πρώτη ώρα στην περιοχή, έχουν συλλέξει δεκάδες καταθέσεις και ερευνούν κάθε λεπτομέρεια. Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πυρκαγιά φαίνεται πως ξέσπασε σε τρία σημεία με μικρή διαφορά χρόνου σε μια απόσταση 1.500 περίπου μέτρων από το χωριό Μακρυμάλλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των ανακριτικών υπαλλήλων έχει μπει και η κατάθεση ενός ατόμου που θεωρείται ύποπτο, αλλά παρουσιάζει άλλοθι, που μέχρι στιγμής δεν έχει καταρριφθεί.

INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
 

Παράλληλα εξετάζονται διάφορα ευρήματα από την πυρόπληκτη περιοχή. Κάποια στουπιά και άλλα ευρήματα δεν αξιολογούνται προς το παρόν, σε μια τόσο μεγάλη έκταση, αν δεν συνδυαστούν με καταθέσεις ή άλλα στοιχεία.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα επίσημο στοιχείο που να επιβεβαιώνει ανεπιφύλακτα τον εμπρησμό, που θεωρείται πάντως πιθανό ενδεχόμενο με βάση την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς, τον τρόπο εκδήλωσής της και τα σημεία από όπου ξεκίνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά φαίνεται πως ξέσπασε σε τρία σημεία, με μικρή διαφορά χρόνου, σε μια απόσταση 1.500 περίπου μέτρων από το χωριό Μακρυμάλλη. Όπως τονίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί, μέχρι να υπάρξει κάτι συγκεκριμένο, όλα είναι ανοιχτά.

INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, στο Πυροσβεστικό Σώμα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πουθενά φλόγα, ούτε και μέσα στην χαράδρα βορειοανατολικά του χωριού Πλατανιά, όπου δινόταν η μάχη από χθες λόγω μεγάλης αναζωπύρωσης. Τα πεζοπόρα τμήματα έχουν οριοθετήσει τα σημεία που έχουν καεί, προστατεύοντας αυτά όπου δεν έφτασε η πυρκαγιά.

Μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 7.30 το πρωί ξεκίνησε να πνέει ισχυρός άνεμος που έφτανε κατά διαστήματα και τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις. Οι επίγειες δυνάμεις, πάντως, που παραμένουν στον τόπο της πυρκαγιάς επιτηρώντας ολόκληρη την περίμετρο, κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν με επιτυχία.

INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
 

Από το πρωί επιχειρούν συνολικά 11 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων είναι τα δύο ιταλικά και το ένα ισπανικό, που συνδράμουν -μετά το ελληνικό αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (rescEU)-, καθώς και τέσσερα ελικόπτερα. Οι συντονιστές ελπίζουν ότι μέχρι το βράδυ ίσως να έχει περάσει οριστικά ο μεγάλος κίνδυνος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά έχει κάψει περίπου 24.000 στρέμματα γης από τα οποία πάνω από 10.000 στρέμματα είναι συμπαγές πευκοδάσος. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους,

 ΠΗΓΗ : naftemporiki.gr,ΑΜΠΕ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ