Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού - Στο Δικαστήριο 49χρονος που αρνείται κάθε εμπλοκή

Υπό μερικό έλεγχο κατέστη τα ξημερώματα η πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Πάχνας, Κισσούσας και Βουνί. Λόγω του σκότους τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης είχαν καθηλωθεί και η κατάσβεση γινόταν με επίγειες δυνάμεις. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν με ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα.
 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Οι επίγειες δυνάμεις εργάζονταν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για να μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο. Νωρίς το πρωί σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί τα 4 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, τα οποία σε συνδυασμό με τις επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν τελικές κατασβέσεις και ασφάλιση της περιμέτρου με τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων όμως να συνεχίζει να υφίσταται. 
 
Η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, γεωργικές καλλιέργειες και κάποια γεωργικά κυρίως υποστατικά με την συνολική αποτίμηση της καιόμενης έκτασης και γενικής καταγραφής των ζημιών να γίνεται αργότερα σήμερα.
 
ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΟΠΤΟΥ
Για την υπόθεση η  Αστυνομία προέβη στη σύλληψη Ελληνοκύπριου ηλικίας 49 ετών, από χωριό της περιοχής. Φέρεται να έθεσε τη φωτιά κακόβουλα και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση, το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ανέφερε ότι όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν να  εργάζονται πυρετωδώς και όπως τον ενημέρωσαν μέσα στις επόμενες δυο ώρες, αναμένεται να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, καθώς οι καιρικές συνθήκες αυτή την στιγμή είναι πολύ ευνοϊκές.  Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναμένεται να επισκεφθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς σε λίγο.
 

Ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου, μιλώντας επίσης στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει η καταγραφή των ζημιών για να διαπιστωθεί και το μέγεθος της καταστροφής.

Με το πρώτο φως της ημέρας πέντε ελικόπτερα άρχισαν ρίψεις νερού. Στην περιοχή εργάζεται μεγάλος αριθμός πυροσβεστών με 38 πυροσβεστικά οχήματα.
Μέχρι στιγμής από την φωτιά υπολογίζεται ότι έχουν καεί πέραν των 2,5 τετραγωνικών χιλιόμετρων με άγρια βλάστηση, πεύκα και καλλιέργειες. Από την φωτιά κάηκαν επίσης πάσσαλοι της ηλεκτρικής και καλώδια, καθώς και κάποια ακατοίκητα υποστατικά. Ζημιές υπέστησαν και περιφράξεις κάποιων κατοικιών.

Οι οκτώ κάτοικοι του χωριού Κισσούσα που είχαν απομακρυνθεί προληπτικά από τις αρμόδιες αρχές λόγω της πυρκαγιάς, έχουν μεταφερθεί για διανυκτέρευση σε υποστατικά γειτονικών χωριών. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ