Ανακρίσεις υπόπτων και ένταλμα σύλληψης 49χρονου για την πυρκαγιά στη Λεμεσό - Μάχη με τις πύρινες φλόγες (φωτό)

Εκτός ελέγχου μαίνεται πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε γύρω στις 12.00 τη Δευτέρα στην περιοχή Πάχνας - Μαλιάς – Κισσούσα στην Επαρχία Λεμεσού. Η Αστυνομία ανακρίνει συγκεκριμένο πρόσωπο για τη φωτιά. 
Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανακρίνει  49χρονο Ελληνοκύπριο από χωριό της επαρχίας Λεμεσού  σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε και μαίνεται στην επαρχία Λεμεσού στην περιοχή Πάχνας - Μαλιάς – Κισσούσα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία έφθασε μετά από μαρτυρία για τον 43χρονο, ο οποίος ανακρίνεται επειδή κινείτο ύποπτα στην περιοχή και αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.
 
 
Υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι η πυρκαγιά δεν ξέσπασε λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλα πρόσωπα που ανακρίθηκαν ή ανακρίνονται από την Αστυνομία.
 
 Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που επιχειρούσε με 18 οχήματα και 41 πυροσβέστες, ενισχύθηκε με δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων, καθώς και πέντε στελεχωμένες φορητές μονάδες πυρόσβεσης, τρεις της πολιτικής άμυνας και δύο του Ταμείου Θήρας. Το Τμήμα Δασών συμβάλλει στις έρευνες με τρία πυροσβεστικά οχήματα και 12 άτομα προσωπικό, καθώς και γεωργικό ελκυστήρα.
 
 
Η πυρκαγιά μαίνεται σε πολλά μέτωπα, ενώ μετά από αξιολόγηση που έγινε σε συνεργασία με την πολιτική άμυνα εκκενώθηκε καθάρα για προληπτικούς λόγους και βάσει Σχεδίων Δράσης το χωριό Κισσούσα, στο οποίο διέμεναν 10 άτομα και μετακινήθηκαν σε ασφαλή χώρο.
 
Οι εναέριες δυνάμεις σταμάτησαν να επιχειρούν γύρω στις 20:00, ενώ υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μέτωπα που μαίνονται. Έχουν ήδη καταστραφεί καλλιέργειες, αμπέλια και ξηρά βλάστηση.

Ο κύριος δρόμος Λεμεσού - Καντού - Πλατρών, παρά το χωριό Κισσούσα, ο οποίος ήταν κλειστός λόγω πυρκαγιάς, έχει τώρα ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά. 

Σε άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews, η Αστυνομία ανακρίνρι συγκεκριμένο πρόσωπο σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι και μαίνεται στην Επαρχία Λεμεσού.

Κοινοτάρχης Κισσούσας: Άφησαν το χωριό στο έλεος του Θεού
 
Πολύ έντονος ήταν ο κοινοτάρχης Κισσούσας, Ευάνθης Μαρνέρου, σε επικοινωνία που είχε με το Philenews. Όπως επεσήμανε, η πυρκαγιά έφθασε στα πενήντα μέτρα από τα σπίτια της κοινότητας και έμεινε μόνος να τα προσέχει.
 
Ο κοινοτάρχης καταγγέλλει δε ότι εδώ και 8 χρόνια παρακαλεί τις τοπικές αρχές να κτίσει ο ίδιος ένα γεφύρι για να έχει πρόσβαση η Πυροσβεστική, τα ασθενοφόρα και άλλες αναγκαίες υπηρεσίες. «Δεν με αφήνει ο έπαρχος», τόνισε.
 
Σχετικά με τη σημερινή πυρκαγιά, ο κ. Μαρνέρου, επιβεβαιώνοντας ότι το χωριό εκκενώθηκε, σημείωσε ότι άφησαν την Κισσούσα στο έλεος του Θεού, καθώς αποχώρησαν όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσεις προς το Βουνί, λόγω των πολλών μετώπων.
 
 
 
 
Η πυρκαγιά πλησίασε επικίνδυνα και το ξωκλήσι του Αγίου Μάμαντος:
 
Θλίψη από το μέγεθος της καταστροφής:
 
 
 
 
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ