Υδράργυρος : Τα 40άρια καλά κρατούν- Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία εξέδωσε και σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.
 
Η προειδοποίηση, με αριθμό 41 για το φετινό καλοκαίρι, έχει κίτρινο επίπεδο επικινδυνότητας και αφορά την αυριανή μέρα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.
 
Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 στα ψηλότερα ορεινά.
 
Πρόγνωση καιρού μέχρι την Τρίτη:
 
Εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.
 
Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, τοπικά όµως πιθανό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και αρχικά στα δυτικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα δυτικά ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.
 
Η θερµοκρασία θα πέσει στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 21 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν µέχρι το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα µέχρι ταραγµένη.
 
Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 35 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια.
 
Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο µέχρι τη ∆ευτέρα κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά και µικρή πτώση την Τρίτη για να παραµείνει όµως πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ