Πραγματοποιείται και φέτος η πορεία μνήμης Ισαάκ – Σολωμού

Με σύνθημα «Πατρίδα μας η ιστορία μας – Δεν την πουλάμε» πραγματοποιείται φέτος η 23η πορεία μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, που διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού».

Σε γραπτή ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρεται ότι «οι μοτοσικλετιστές θα συγκεντρωθούν ξανά σε όλες τις πόλεις και θα ανταμώσουν το Σάββατο 10 Αυγούστου στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας. Θα συμμετάσχουν σε ένα συναπάντημα με τις οικογένειες και κάθε πολίτη που επιθυμεί να αισθανθεί το δράμα αυτού του τόπου, να αισθανθεί τα γεγονότα εκείνου του Αυγούστου, σε μια εκδήλωση μνήμης που αρμόζει στους δύο λεβέντες της γης της Αμμοχώστου, με γνώμονα πάντα την ιστορική συνέχεια, την ταυτότητα και τη συνείδηση» του κυπριακού λαού».

Οι μοτοσικλετιστές «θα διανυκτερεύσουν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, απέναντι από τη σκοτεινή και ταυτόχρονα ολόφωτη Αμμόχωστο, βαδίζοντες πάντα στον ίσιο δρόμο που μας πάει σε Μόρφου και Κερύνεια. Την Κυριακή 11 Αυγούστου θα προσκυνήσουν ξανά τα μνήματα των δύο παλληκαριών και θα υποσχεθούν ότι τα οδοφράγματα θα γκρεμιστούν και οι τουρκικές σημαίες θα πέσουν».

Στην ανακοίνωση της η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» αναφέρει ότι το Σάββατο 10 Αυγούστου οι μοτοσικλετιστές θα συγκεντρωθούν στις 16.15 το απόγευμα στο χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου στην Πάφο, στις 17.30 το απόγευμα στη Δυτική κερκίδα του ΓΣΠ στη Λευκωσία, την ίδια ώρα στο χώρο στάθμευσης της βιομηχανικής περιοχής Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, στις 6 το απόγευμα στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς (παρά την έξοδο Αβδελλερού) στη Λάρνακα και στις 18.30 στον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ