Αλληλεγγύη:Η πρόταση της Τουρκίας κρίνεται απαράδεκτη και απορρίπτεται

Η πρόταση της Τουρκίας «που μας ήρθε από τα χέρια του κ. Ακιντζί κρίνεται απαράδεκτη και απορρίπτεται από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς», είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Πόλυς Παλλήκαρος, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της πολύωρης συνεδρίας του Συμβουλίου Αρχηγών, στη Λεμεσό. 


«Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει αναλάβει να απαντήσει σημείο σε σημείο σε όλους τους αποδέκτες της επιστολής της πρότασης της Τουρκίας. Να σημειώσουμε ότι για το θέμα διαχείρισης των πόρων, του φυσικού αερίου, υπήρχε συμφωνία από τον κ. Χριστόφια, η οποία συμφωνία επιβεβαιώθηκε από τον κ. Αναστασιάδη και λόγω αυτής της συμφωνίας έχουμε περάσει και σαν Κυπριακή Δημοκρατία νόμο στη Βουλή. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιους λόγους η Τουρκία αυτή τη στιγμή βάζει κάτω τέτοιο θέμα», πρόσθεσε. 

Εκείνο, συνέχισε ο κ. Παλλήκαρος, «το οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουμε είναι να πέσουμε στην παγίδα που στήνει η Τουρκία και να αρχίσουμε να συζητούμε αντί την ουσία του Κυπριακού, τις παραμέτρους της διαχείρισης του φυσικού αερίου». 

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παλλήκαρος είπε ότι από το ανακοινωθέν καλύπτονται πλήρως όλοι οι Αρχηγοί, «το θέμα της απάντησης του Προέδρου θα το δούμε και θα το κρίνουμε εν καιρώ». 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ