Εφ' όλης της ύλης επίθεση από Δημήτρη Βίτσα σε αντιπολίτευση

Για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη, το ΚΙΝΑΛ, τη Ν.Δ., τις ευρωεκλογές, τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας στο ραδιοφωνικό σταθμό.ΑΘΗΝΑ 984.

Σε σχέση με το ζήτημα της αρχειοθέτησης της υπόθεσης του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη, σχολίασε ότι τους ένοχους του κρίνει η δικαιοσύνη, όμως οι πολιτικοί κρίνονται και σε ένα άλλο επίπεδο, σε ένα επίπεδο πολιτικό και αν ο λαός το κρίνει, “τους στέλνει σπίτι τους”.

Το ΚΙΝΑΛ διατηρεί την αλαζονεία που το χαρακτήριζε όταν ήταν κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη μεγάλης μερίδας του λαού. Είναι συνηθισμένη, πλέον, η αντίληψη τόσο της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ πως ο,τι τους αφορά είναι σκευωρία, ενώ ο,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ είναι κανονική διαδικασία.

Σχετικά με τον διάλογο που διεξάγεται την προεκλογική περίοδο, ανέφερε πως είναι πρόδηλη η επίμονη προσπάθεια της ΝΔ να αποφύγει την προγραμματική συζήτηση, ακόμα και μέσω debate. Πρέπει ο λαός να ζητήσει η αντιπαράθεση της προεκλογικής περιόδου να εστιαστεί στα προγράμματα των κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας, στο παρελθόν τους και στο σχέδιο τους για την επόμενη ημέρα.

Σε ο,τι αφορά στις αιτίες του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ξεκαθάρισε πως η συζήτηση θα γίνει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τόσο για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όσο και για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι, κατά την άποψή του, βασικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η σημαντική βελτίωση της οικονομίας δεν έγινε αντιληπτή στην καθημερινότητα των πολιτών. Αν και βελτιώθηκε σημαντικά η οικονομική κατάσταση, υπάρχει ακόμα σημαντικό χάσμα των οικονομικών απολαβών με τις ανάγκες των πολιτών και των οικογενειών τους.

Σε σχέση με τη συζήτηση που γίνεται για τα φαινόμενα λανθασμένων χειρισμών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως “η κοινωνία περιμένει άλλα πράγματα από εμάς, δεν μας μετρά όπως του άλλους και καλά κάνει θα πω εγώ”.

Τέλος αναφερόμενος στα θέματα των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου και της νευρικής και αναθεωρητικής στάσης της Τουρκίας, εκτίμησε ότι στο Αιγαίο, δεν θα υπάρξει κάποιο συμβάν, ωστόσο στην περίπτωση της Κυπριακής ΑΟΖ φαίνεται ότι υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα και γίνεται προσπάθεια το ζήτημα να αναχθεί σε διεθνές επίπεδο και να αφορά την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου.

Τα σύνορα της Κύπρου είναι και σύνορα της ΕΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, η Ελλάδα δεν υποχωρεί ούτε εκατοστό στα κυριαρχικά της δικαιώματα.

 

naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ