Χρηματιστήριο Αθηνών: Με μικρή άνοδο πάνω από τις 730 μονάδες

Ελαφρά ανοδικές τάσεις παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Παρά την διάθεση των αγοραστών να πάρουν το πάνω χέρι στις συναλλαγές, τα κέρδη είναι σχετικά περιορισμένα, καθώς η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές- απόρροια των επίμονων εμπορικών αντιπαράθεσεων- αλλά και οι επίμονες ανησυχίες για την αντίδραση των πιστωτών στις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, βάζουν φρένο στην ανάκαμψη.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα ελάφρυνσης, παρά το χθεσινό σχόλιο Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόωρα στο πράσινο φως από κοινοβούλια κρατών- μελών για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ. Καμπανάκι χτύπησε σήμερα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Υπό τις συνθήκες αυτές στις 14:30 το μεσημέρι ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,56% στις 736,14 μονάδες με την αξία συναλλαγών να ανέρχεται στα 24,74 εκατ ευρώ.

Την υψηλότερη ανοδική πορεία εμφανίζουν οι δείκτες τροφίμων και ποτών (+1,24%) και ακολουθούν ο τραπεζικός κλάδος (+0,90%), και ακίνητης περιουσίας ( +0,68%)

Αντίστοιχα, κάμψη εμφανίζει οι δείκτες βιομηχανίας (-1,34%), πετρελαίου και αερίου (-0,78%) και τεχνολογίας (-0,42%)

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ