Ανάσα στις διεθνείς αγορές μετά τις προσδοκίες για συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

Δειλά χαμόγελα στα διεθνή χρηματιστήρια μετά  τις νέες δηλώσεις Τραμπ ότι "βλέπει" σύντομα συμφωνία με την Κίνα , με τις διεθνείς μετοχές να ανακάμπτουν από τα χαμηλά διμήνου. Κέρδη στην Ευρώπη, άνοδος πάνω 1% για τους βασικούς δείκτες στη Wall Street.

Η ανάκαμψη έρχεται έπειτα από τη συνεδρίαση της "μαύρης Δευτέρας" και έπειτα από μία εβδομάδα έντονων αναταράξεων, στη διάρκεια των οποίων τα περισσότερα χρηματιστήρια απώλεσαν το σύνολο των κερδών του 2019, ενώ έκαναν «φτερά» πάνω από δύο τρισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των διεθνών μετοχών.

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη, με τις μετοχές να απομακρύνονται από το ναδίρ διμήνου της προηγούμενης συνεδρίασης, αντανακλώντας τις προσδοκίες των επενδυτών ότι οι δύο πλευρές -Κίνα και ΗΠΑ- θα καταφέρουν να γεφυρώσουν τις εμπορικές τους διαφορές. 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ανέκαμψε 1,01%, έχοντας ως στήριγμα τα κέρδη των μετοχών του κλάδου αυτοκινήτων. Με άνοδο έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX  της Φραγκφούρτης να ενισχύεται 0,97%. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100  ξεχώρισε σε επιδόσεις, με κέρδη 1,08%, ενώ και στο Παρίσι, ο CAC 40  έκλεισε ενισχυμένος 1,50%.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ