Δεν ανευρέθηκε οτιδήποτε στο Μιτσερό, αύριο κατάδυση στη λίμνη Ξυλιάτου (φώτο, βίντεο)

Δεν ανευρέθηκε οτιδήποτε στο φρεάτιο στο Μεταλλείο Μιτσερού, το οποίο να υποδηλοί την ύπαρξη πτώματος σε αυτό, δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στο φρεάτιο κατά 100%.

Ο κ. Τράγκολας ανέφερε πως θα γίνει τώρα μεγάλη προεργασία ούτως ώστε αύριο τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι να καταδυθεί στη λίμνη του Ξυλιάτου ο πρώτος δύτης, με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά και με σκάφανδρο, με απώτερο σκοπό να ελεγχθούν κάποια κρίσιμα σημεία και βήμα με βήμα το πολύ απότομο έδαφος που βρίσκεται κάτω από το νερό.
 
Ερωτηθείς αν τους έχουν υποδειχθεί άλλα σημεία για έρευνα ο κ. Τράγκολας απάντησε αρνητικά.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Στον χώρο του μεταλλείου της Κοκκινόγειας έφτασαν από το πρωί τα μέλη της ιδιωτικής εταιρείας με τη μικρή κάμερα, η οποία επιχείρησε να ερευνήσει τα εναπομείναντα δέκα μέτρα του φρεατίου.

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΞΥΛΙΑΤΟ

Σήμερα στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το σκάφανδρο που θα χρησιμοποιηθεί την Μεγάλη Παρασκευή για ακόμη μια προσπάθεια του εντοπισμού της 6χρονης Sierra. Συγκεκριμένα, ένας δύτης με στολή στην οποία θα διοχετεύεται οξυγόνο με ειδική συσκευή από την επιφάνεια, θα κατέβει στον βυθό για να διεξάγει έρευνα με προσοχή στα «κρίσιμα σημεία».

Όπως εξήγησε ο κ. Τράγκολας, υπάρχουν διάφορες δυσκολίες στη λίμνη, όπως δόμες, πυκνή βλάστηση στον βυθό και ένας απότομος γκρεμός. Με αυτά ως δεδομένα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από το άτομο ή τα άτομα που θα προβούν στις έρευνες με το σκάφανδρο από τη Μεγάλη Παρασκευή.

 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ειδικοί εμπειρογνώμονες συγκεκριμένων ειδικοτήτων από το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να έρθουν στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις φόνου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, μετά από ενημέρωση του Γενικού Εισαγγελέα, από τις 20 Απριλίου ζήτησε τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων με εξειδίκευση στον τομέα της μορφής εγκλήματος που διερευνά η Αστυνομία.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και αναμένεται η κάθοδος πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ