Καθηγητές : Δυσφορία για την καθυστέρηση στο θεσμικό διάλογο

Η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη εκφράζει αγανάκτηση  για το γεγονός ότι, ενώ φτάνει το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, δεν έχει ολοκληρωθεί ο θεσμικός διάλογος.

Οπως αναφέρει, παραβιάστηκαν και τα δύο διαδοχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί για την ολοκλήρωσή του στο πλαίσιο της ΜΕΠΕΥ και ζητά από την Αρμόδια Αρχή τη λήψη απόφασης μέχρι την 30η Απριλίου 2019, ώστε να γίνει η στελέχωση των σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά (2019-2020), με βάση τα όσα ίσχυαν προ της 4ης Ιουλίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία λήφθηκαν οι "μονομερείς αποφάσεις" της Κυβέρνησης, που προκάλεσαν την κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε τη 18η Απριλίου 2019, αξιολόγησε τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη του θεσμικού διαλόγου στο πλαίσιο της ΜΕΠΕΥ και κατέληξε σε διαπιστώσεις, παρατηρήσεις και σε συγκεκριμένες προειδοποιήσεις.
 
Η ΟΕΛΜΕΚ υπενθυμίζει ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση του θεσμικού διαλόγου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018 και το δεύτερο μέχρι την 31 Ιανουαρίου 2019 και ότι ειδικά το πρώτο χρονικό ορόσημο είχε προβληθεί πολύ έντονα από την κυβερνητική πλευρά, "η οποία και ασφαλώς ευθύνεται" για τη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.
 
«Ως ΟΕΛΜΕΚ σημειώνουμε εμφατικά ότι δεν ανεχόμαστε άλλο την παρελκυστική πολιτική της Κυβέρνησης, καθώς η στελέχωση των σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά 2019-2020 βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και οι μέχρι σήμερα ανάγκες στελέχωσης υπολογίζονται με βάση τα όσα ίσχυσαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά, πράγμα απαράδεκτο, καθώς ο θεσμικός διάλογος δεν ολοκληρώθηκε όπως αναμενόταν στη βάση των προνοιών του Καταστατικού της ΜΕΠΕΥ», συμπληρώνει η ΟΕΛΜΕΚ.
 
Η Οργάνωση των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης καλεί το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να προχωρήσει στην πίστωση των διδακτικών περιόδων στους εκπαιδευτικούς που επηρεάστηκαν από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και την Κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της για παραχώρηση της δυνατότητας πρόωρης αφυπηρέτησης εκπαιδευτικών, χωρίς αναλογιστική μείωση.
 
Αναφέρεται τέλος, ότι το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ θα συγκληθεί εκ νέου στις 2 Μαΐου 2019, προκειμένου να εξετάσει τις μέχρι τότε εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις για δυναμικά μέτρα, σε περίπτωση που η πορεία των πραγμάτων κινείται προς άλλη κατεύθυνση.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ