Το ΓεΣΥ, τα ερωτηματικά και τα κίνητρα των διαφόρων

Με τα όσα τραγελαφικά έγιναν γνωστά την περασμένη βδομάδα για το ΓεΣΥ είναι φανερόν ότι οδεύουμε στην εφαρμογή ενός συστήματος με πολλά προβλήματα και πολλά ερωτηματικά.

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, το ΓεΣΥ πάει να μας επιβληθεί με το ζόρι, παρά να το θέλει η κοινωνία και οι εμπλεκόμενοι, γιατί θα βοηθήσει τη δημόσια υγεία.

Τα κόμματα που το υποστηρίζουν με νύχια και δόντια το κάνουν για λόγους ιδεολογικούς και ίσως ψηφοθηρικούς. Κάποιοι άλλοι υπέρμαχοι του ΓεΣΥ το κάνουν για να επιβεβαιώσουν τις προσωπικές θέσεις και τις πράξεις τους.

Οι υπόλοιποι, είτε εναντιώνονται για τα δικά τους συμφέροντα, είτε γιατί φοβούνται την αλλαγή.

Στο ενδιάμεσο, όλων αυτών, είναι οι πολίτες και η κοινωνία που παρακολουθεί συγχυσμένη τα τεκταινόμενα. Όμως, όλοι εμείς, που φαίνεται ότι δεν έχουμε κανένα συμφέρον για το ΓεΣΥ, καλούμαστε να πληρώσουμε τη νύφη ενός εγχειρήματος που δεν μελετήθηκε καλά, που είναι υπέρμετρα υψηλόκοστο και που δεν εγγυάται καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απ’ αυτήν που οι περισσότεροι κύπριοι έχουμε σήμερα.

Ίσως, η καλύτερη λύση να ήταν ένα μίνι ΓεΣΥ για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ή μια σταδιακή εφαρμογή του πολυασφαλιστικού συστήματος και ανάλογα να πράτταμε στη συνέχεια…

IOS

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ