Τα νοσήματα του ΡΙΚ και ποιος θα τα θεραπεύσει;

Αυτό που έγινε με το ΡΙΚ είναι πρωτάκουστο. Δεν γίνεται τη μια μέρα να καταψηφίζεται ο Προϋπολογισμός του και την άλλη να εγκρίνεται. Τι άλλαξε, δηλαδή, από τη μια μέρα στην άλλη;

Αν θέλουν πραγματικά τα κόμματα να βάλουν τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων στο ΡΙΚ πρέπει να προωθήσουν τη διενέργεια μιας νέας εις βάθος μελέτη όλων των προβλημάτων του Ιδρύματος. Από το θέμα του αριθμού του υπεράριθμου προσωπικού μέχρι την υπέρογκη μισθοδοσία του, από το καθεστώς των διαφόρων κατηγοριών εργαζομένων μέχρι το ωράριο και από τις διαφημίσεις μέχρι την ποιότητα των προγραμμάτων του και πολλά άλλα.

Επίσης, πρέπει να εξεταστεί και ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μακριά από κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις.

Επειδή, είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν πρόκειται να γίνει μια τέτοια μελέτη (κανένας δεν τη θέλει), ας σταματήσουμε να παίζουμε επικοινωνιακά παιχνίδια.

Το ΡΙΚ, όπως και πολλοί άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, έχουν τα γνωστά σύνδρομα του κρατισμού, της σπατάλης, της γραφειοκρατίας της μειωμένης απόδοσης και του ωχαδελφισμού.

Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβονται συμφέροντα συντεχνιών, εργαζομένων, κομμάτων και άλλων. Άρα, ποιος θα προωθήσει μια γενναία και ριζοσπαστική μελέτη για διόρθωση της κατάστασης. Κανένας!


IOS

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ