ΥΠΟΙΚ: "Πρέπει να σταματήσει το ρολόι του Brexit"

"Πρέπει να σταματήσει το ρολόι του Brexit" διαμήνυσε στην κάμερα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Κατά την είσοδό του στην αίθουσα του EuroWorking Group, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως πρέπει να παραταθεί η εφαρμογή της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε να γίνει ομαλά και όχι μέσω μιας "σκληρής εξόδου".

Εξήγησε πως δεν ανησυχεί συγκεκριμένα για τις επιπτώσεις από την κυπριακή οικονομία και δεν εννοεί σε καμία περίπτωση την ακύρωση του άρθρου 50 που προνοεί την έξοδο του ΗΒ από την Ευρωπαική Ένωση, αλλά είναι ένα ευρωπαικό ζήτημα το οποίο πρέπει να ρυθμιστεί. "Χρειάζεται περισσότερος χρόνος", ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως την ίδια άποψη εκφέρουν και όλοι οι άλλοι Υπουργοί Οικονομικών των κρατών - μελών.

Σύντομα έξοδος στις αγορές

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε επίσης για την οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου, την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης και πως αναμένεται να την αξιοποιήσει στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Η Κύπρος ετοιμάζεται να βγει στις διεθνείς αγορές, τόνισε, με την Citi, Goldman και την HSBC να βρίσκονται σε roadshows στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Μόναχο και στο Μιλάνο.

"Δεν μπορώ να σχολιάσω περαιτέρω", κατέληξε.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ