Κατασκεύασμα του Υπ.Υγείας το μνημόνιο συναντίληψης λέει ο ΠΙΣ

Διαψεύδει το Υπουργείο Υγείας, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε σχέση με το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ Υπουργείου Υγείας, ΟΑΥ και γιατρών.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, Μάριος Καραϊσκάκη ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το μνημόνιο αυτό είναι κατασκεύασμα του Υπουργείου Υγείας και του ΟΑΥ, τονίζοντας ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, δεν κατέθεσε ποτέ τέτοιου είδους έγγραφο.

Ο κ. Καραϊσκάκης αφού χαρακτήρισε κατασκεύασμα του Υπουργού Υγείας το μνημόνιο συναντίληψης, είπε πως άτομο προσκείμενο στον ΠΙΣ παρέδωσε στον Κωνσταντίνο Ιωάννου υπό την μορφή μεσολαβητικής πρότασης για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ ΠΙΣ και ΟΑΥ και ένταξη των γιατρών στο ΓΕΣΥ. «Το κατασκεύασε, το υπέγραψε και το παρουσίασε στο ΟΑΥ σαν δικό μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ.

O Υπουργός Υγείας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καραισκάκη είπε πως οι πρόσφατες συμπεριφορές μελών της ηγεσίας του ΠΙΣ, υποδεικνύοντας πως δεν θα μπορούσαν να πέσουν πιο χαμηλά από αυτό το επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου «Η προσπάθεια μας ήταν πάντα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση. Αλλά αυτό που έγινε σήμερα, να με αποκαλεί ψεύτη και ότι συνέταξα αυτό το έγγραφο, μπήκα σε όλη αυτή τη διαδικασία, πραγματικά διερωτώμαι πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος. Και επιφυλάσσω τα νόμιμα δικαιώματά μου πλέον.»

Στο μεταξύ και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, ισχυρίστηκε στο κρατικό κανάλι, πως δεν υπήρξε καμία διαβούλευση, ούτε πρωτοβουλία, μιλώντας για επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου Υγείας.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ