Ο Αναστασιάδης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Ισραήλ

Τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, υποδέχθηκε πριν από λίγο στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά την επίσημη υποδοχή του από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Ρίβλιν δέχθηκε τιμές από άγημα της Εθνικής Φρουράς. Ακολούθησε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Φιλαρμονική της Αστυνομίας και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου.

Παρών στην υποδοχή ήταν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αυτή την ώρα ο Ισραηλινός Πρόεδρος έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη των αντιπροσωπειών και αμέσως μετά δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο γεύμα στον Πρόεδρο Ρίβλιν στο οποίο θα παρακαθίσουν ο Πρόεδρος της Βουλής και η πολιτική ηγεσία. Ακολούθως ο Πρόεδρος Ρίβλιν θα επισκεφθεί το μνημείο κυπρο-ισραηλινής φιλίας.

Προηγούμενη ενημέρωση

Ενεργειακά και θέματα ασφάλειας θα τεθούν στην συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Ισραηλινός στις 10 και 40 το πρωί θα φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, βρίσκονται η συνεργασία στα ενεργειακά, θέματα ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας, διμερή και περιφερειακά ζητήματα στο πλαίσιο της τριμερούς και το Κυπριακό.

Θα ακολουθήσουν συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, και ακολούθως οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο γεύμα στον Ισραηλινό ομόλογό του, στο οποίο θα παρακαθήσουν ο Πρόεδρος της Βουλής και η πολιτική ηγεσία.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος θα επισκεφθεί, επίσης, το μνημείο κυπρο-ισραηλινής φιλίας.

Η επίσκεψη, η τρίτη Ισραηλινού Προέδρου στην Κύπρο, εντάσσεται όπως αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στο πλαίσιο των πολύ στενών σχέσεων των δύο χωρών και της συνεχούς προσπάθειας για την αναβάθμιση τους.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ