Αποχώρησε η Ν.Δ. από τη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά - Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών, Εξωτερικών και Άμυνας και Εξοπλιστικών της Βουλής όπου συζητείται η τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16 και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.

 Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνους Τασούλας χαρακτήρισε ασυνήθιστη και πολιτικά και συνταγματικά απαράδεκτη τη συζήτηση, σημειώνοντας πως «γίνεται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες παρουσίας του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Αμύνης».

 «Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού ότι είναι σε αποδρομή και παραδίδει τα καθήκοντά του αναγκάζει τη Ν.Δ. να πει ότι αυτά τα θέματα θα τα συζητήσει με τον διάδοχο του κ. Καμμένου, όπως απαιτεί η τάξη και άρα η Ν.Δ. αποχωρεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Τασούλας.

 Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος ανέφερε: «Όσο η Ν.Δ. είναι εδώ, θέλω να πω ότι απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση».

 Η αποχώρηση της Ν.Δ. προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος Νίκο Ξυδάκη να καταλογίζει πανικό στην αξιωματική αντιπολίτευση και να την κατηγορεί για «διαρκή μόχλευση ανωμαλίας».

 «Η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ έγινε δεκτή και από την κυβερνητική πλειοψηφία και από τα υπόλοιπα κόμματα ενώ η πρόταση για κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε επίσης δεκτή από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Είναι προφανές ότι με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται η Ν.Δ. συνιστά προσβολή για το Σώμα αλλά και αυτοπροσβολή της ίδιας γιατί απέρριψε την διαδικασία που η ίδια είχε προτείνει»», τόνισε ο κ. Ξυδάκης σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

 Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος είπε κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής ότι «ξεπερνά κάθε εσκαμμένο η στάση της Ν.Δ. μεταπολιτευτικά».

 Απαράδεκτη χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Είναι απορία μου πώς γίνεται, ενώ τελείτε υπό παραίτηση, να φέρνετε τέτοια τροπολογία που αφορά 230 εκατομμύρια», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Καμμένος, ωστόσο υπογράμμισε ότι η συνεδρίαση πρέπει να γίνει και κακώς έφυγε η Ν.Δ.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ