Προσοχή συστήνει η Λ. Κουρσουμπά για τη συμμετοχή παιδιών σε τηλεοπτικά προγράμματα

Την υποχρέωση όλων όσοι εργάζονται με παιδιά να ενεργούν με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων τους και με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματά τους, υπογραμμίζει η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά.

«Με αφορμή δημόσια συζήτηση που εκτυλίσσεται σε σχέση με τηλεοπτικό πρόγραμμα/ παιχνίδι στο οποίο συμμετείχαν παιδιά, η Επίτροπος θεωρεί σημαντικό να υπογραμμίσει για ακόμη μια φορά την υποχρέωση όλων όσοι εργάζονται με παιδιά να ενεργούν, πάντα, με γνώμονα τη διασφάλιση του συμφέροντος του παιδιού και με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματά του», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Το επίμαχο θέμα που έχει προκύψει, προστίθεται, «θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο πλαίσιο συνάντησης που θα έχει η Επίτροπος με τη Διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και τους συντελεστές της εκπομπής, με στόχο το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των παιδιών που συμμετέχουν σε τέτοιες παραγωγές».

Παράλληλα, η Επίτροπος, παραπέμπει τους επαγγελματίες στο χώρο των ΜΜΕ και των τηλεοπτικών παραγωγών, στο εργαλείο που έχει αναπτύξει με τίτλο «Συμμετοχή παιδιών σε οπτικοακουστικές και καλλιτεχνικές παραγωγές - Οδηγός για επαγγελματίες και γονείς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αξιοποίηση του εργαλείου αυτού «μπορεί να διασφαλίσει ένα σταθερό παιδοκεντρικό προσανατολισμό στις παραγωγές τους».

Ο Οδηγός, έχει σταλεί σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές και βρίσκεται αναρτημένος και στην ιστοσελίδα της Επιτρόπου στο www.childcom.org.cy, καταλήγει η ανακοίνωση.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ