Στον Αρχιεπίσκοπο παρέδωσε τους τέσσερις τόμους του Φάκελου της Κύπρου ο Πρόεδρος της Βουλής

Τους τέσσερις πρώτους τόμους του Φακέλου της Κύπρου παρέδωσε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ΙΙ, o Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

«Θεωρούμε ότι το βιβλίο, ιδιαίτερα για σκοπούς αρχείου, έχει μια άλλη ιδιαίτερη αξία και για αυτό θεωρούμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου και η Ιερά Σύνοδος δικαιούνται να έχουν ένα αντίγραφο δεδομένου μάλιστα ότι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έζησε τα γεγονότα και μάλιστα με τρόπο από ό,τι γνωρίζω δύσκολο και με πολΎ θάρρος έχει υπερασπιστεί τη Δημοκρατία», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής παραδίδοντας τους τέσσερις τόμους.

Απαντώντας ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είναι και θετικό και παρήγορο ότι επιτέλους ήρθε στην επιφάνεια αυτό που απαιτούσε για τόσα χρόνια ο λαός μας και ευχήθηκε «να αποτυπώθηκε η πραγματικότητα» στους πρώτους αυτούς τόμους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «υπάρχουν άλλοι 30 τόμοι, θα μας πάρει πέραν του ενός έτους ακόμα για να ολοκληρωθεί το όλον έργο».

Πρόσθεσε πως «ήταν μια απαίτηση των Κυπρίων, της κυπριακής κοινωνίας και της πολιτείας και πολλών πολιτικών που το προσπάθησαν κατά καιρούς, τώρα το έχουμε καταφέρει, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκδίδεται στα τυπογραφεία».

«Τουλάχιστον εξυπηρετούμε ένα αίτημα των Κυπρίων διαχρονικό και τη διαφάνεια», είπε ο κ. Συλλούρης.

Απαντώντας σε αναφορές του Αρχιεπισκόπου για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Βουλής, είπε ότι «δεν αντέχουμε άλλα λάθη και φτάσαμε σε πολύ χαμηλά σκαλοπάτια».

Σημείωσε ότι «η αμυντική στάση να μην κάνουμε λάθη είναι ένα, αλλά χρειαζόμαστε και μία άλλη στάση, να κάνουμε το σωστό και το σωστό είναι να δυναμώσουμε τον τόπο μας, τη χώρα μας, ώστε όχι μόνο να μην κάνουμε λάθη, αλλά και να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε ως λαός».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ