Το φυσικό αέριο και η στάση των τ/κ

Η Τουρκία και η ηγεσία του ψευδοκράτους ουρλιάζουν, προκαλούν και απειλούν την Κύπρο, λόγω των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο. Τα ίδια έκαναν και με την ένταξη της Κύπρου στην Ε. Ένωση.

Τελικά τι έγινε; Με την ένταξη της χώρας μας στην Ε. Ένωση, οι Τ/κ απέκτησαν μεγάλα οφέλη και σήμερα, λόγω αυτού του γεγονότος απολαμβάνουν ένα ψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Μάλιστα, τώρα, ζητούν και έδρα στο ευρωκοινοβούλιο!

Αν και αντιλαμβανόμαστε την αντικειμενική αδυναμία των απλών τ/κ να διαφωνήσουν με την Τουρκία και την ηγεσία τους στο ψευδοκράτος, θα πρέπει να αναλάβουν κάποιες πρωτοβουλίες που να ενισχύσουν τις προσπάθειες όλων μας για ανεύρεση φυσικού αερίου. Και αυτό, γιατί ανεξάρτητα με το πως θα εξελιχθεί το κυπριακό, οι τ/κ θα εξασφαλίσουν οφέλη, αν καταφέρουμε και αξιοποιήσουμε το φυσικό αέριο.

Σήμερα, λοιπόν, που γίνεται η μεγάλη μάχη για το φυσικό αέριο, οι τ/κ έχουν ευθύνη να μιλήσουν και να τοποθετηθούν. Η σημερινή σιωπηρή στάση τους και η εν συνέχεια διεκδίκηση ωφελημάτων από το φυσικό αέριο, δεν είναι η αρμόζουσα και εν πάση περιπτώσει δεν μας στέλλει τα σωστά μηνύματα.

Είναι και πάλι μια ωφελιμιστική στάση που αυξάνει το χάσμα μαζί μας. Αν, λοιπόν, οι τ/κ θέλουν να έχουν οφέλη από το θαλάσσιο πλούτο της Κύπρου, ας μη κρύβονται πίσω από τη φίμωση της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

IOS

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ