Πρόεδρος ΟΑΥ: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για το ΓεΣΥ

Θα διαβουλευθούμε με όλους και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να φθάσουμε τις θέσεις και των γιατρών και των άλλων παραγόντων υγείας, πάντα διαφυλάσσοντας ως κόρη οφθαλμού τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική του συστήματος υγείας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Θωμάς Αντωνίου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας είχαν συνάντηση σήμερα με αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλληλεγγύη αποτελούμενη από την Πρόεδρο, Ελένη Θεοχάρους, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, Πόλυ Παλλήκαρο, την Αντιπρόεδρο Ελλάδα Ιωάννου και τον Διευθυντή Γραφείου της Προέδρου και Εκπρόσωπο Τύπου, Γιάννη Σελινόπουλο στα Κεντρικά Γραφεία της Αλληλεγγύης.

Ο κ. Αντωνίου είπε μετά τη συνάντηση ότι ενημέρωσαν την Πρόεδρο και τα στελέχη του Κινήματος Αλληλεγγύη για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την πορεία της εφαρμογής του ΓεΣΥ.

«Βρήκαμε στήριξη, είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, όπου υπάρχει ταύτιση και στη φιλοσοφία, στο πως θα προχωρήσουμε παρακάτω», είπε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «δεσμευθήκαμε ότι θα διαβουλευθούμε με όλους, με καλή διάθεση, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που έχει ο νόμος για να φθάσουμε τις θέσεις και των γιατρών και των άλλων παραγόντων υγείας, αλλά πάντα διαφυλάσσοντας ως κόρη οφθαλμού τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική του συστήματος υγείας όπως ομόφωνα ψηφίστηκε πέρσι από τα κόμματα».

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική και επανέλαβε ότι το Κίνημα ευθύς εξαρχής στήριξε τον νόμο για το ΓΕΣΥ και θα συνεχίσει να τον στηρίζει καθώς επίσης και να στηρίζει την κάθε συνιστώσα αυτής της διαδικασίας, όπως είπε.

Επισήμανε ότι οι εγγενείς ανωμαλίες του νόμου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα πρόβλημα θα πρέπει να επιλύεται.

Γνωρίζουμε, ανέφερε, ότι θα υπάρξουν προβλήματα αλλά με καλή διάθεση εκ μέρους όλων θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε για να έχει ο λαός μας επιτέλους αυτό που δικαιούται, είπε η κ. Θεοχάρους.

Αναφερόμενη στους πολίτες, είπε ότι πρέπει να κατανοήσουν ότι η υπόθεση της υγείας σημαίνει και τη δική τους συμμετοχή.

«Κανέναν δεν πρέπει να ξεγελά το σύστημα γιατί στην ουσία αυτό θα αποβεί σε βάρος της υγείας του ιδίου και των παιδιών του και του κάθε πολίτη αυτή της χώρας» ανέφερε.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ