Β. Κικίλιας: Ο κ. Ράμα προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα του

Για ένδεια αντίδρασης στις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι «αν θεσμικά δεν σέβεται τον ρόλο του, ως ηγέτη της χώρας του, τού επιστρέφονται οι χαρακτηρισμοί».

«Μια χώρα πρέπει να απαντά συντεταγμένα και αν ο καθένας έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά, αυτό δεν λέγεται εξωτερική πολιτική. Το είδαμε στις ΗΠΑ όταν άλλα έλεγε ο κ. Καμμένος ως αρχηγός των ΑΝΕΛ και άλλα η επίσημη κυβέρνηση» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Κικίλιας, λέγοντας πως ο κ. Ράμα προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα του.

«Κανένας Έλληνας δεν δέχεται να προσβάλλεται κάποιος συμπατριώτης μας, ειδικά όταν θέλει να παραστεί στην κηδεία ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος έχασε πολύ άδικα τη ζωή του και σύμφωνα με αυτά που συλλέγουν όσοι ερευνούν το θέμα, ουσιαστικά θα μπορούσε να έχει συλληφθεί, χωρίς να εκτελεστεί», τόνισε.

Και ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι ο κ. Ράμα «θα έπρεπε να σκέφτεται πολύ πιο προσεκτικά τους χαρακτηρισμούς του, προς χάριν όλων των συμπατριωτών του Αλβανών, που παραδέχεται ότι ζουν ειρηνικά στη χώρα μας και έχουν προκόψει».

Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο τομεάρχης Άμυνας είπε πως η Ν.Δ. θα κάνει ό,τι μπορεί, μέσα στα συνταγματικά, δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά δικαιώματα που διαθέτει, ώστε να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών γιατί κάνει ζημιά στα συμφέροντα της Ελλάδας.

Η συμφωνία, πρόσθεσε, «έχει δώσει στους Σκοπιανούς "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα, τα οποία ο κ. Ζάεφ έχει κάνει σημαία του και μάλιστα τη μετατρέπει προς το χειρότερο, προσπαθώντας να βρει τις κατάλληλες πλειοψηφίες στο Κοινοβούλιό του, σε σημείο τέτοιο που η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη για την ελληνική εξωτερική πολιτική»

Και συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας: «Πόσες φορές πρέπει να το πει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε συλλαλητήρια, σε δημοσκοπήσεις ή στους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, για να καταλάβουν ότι αυτή η συμφωνία, όπως την έφερε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοτζιά, με τη βοήθεια του κ. Καμμένου, κάνει ζημιά στη χώρα και οι Έλληνες είναι απέναντί της;».

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ