Ο Συλλούρης συζήτησε διμερείς σχέσεις με Πρέσβεις Ισπανίας και Κατάρ

Τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισπανίας, καθώς και μεταξύ Κύπρου και Κατάρ, συζήτησε σήμερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε ξεχωριστές συναντήσεις με τον ορισθέντα νέο Πρέσβη της Ισπανίας Alvaro Castillo Aguilar και τον Πρέσβη του Κατάρ Sultan Ibrahim Yousef Ibrahim Al-Mahmoud.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνάντηση με τον Ισπανό Πρέσβη έγινε αναφορά σε τρόπους περαιτέρω αναβάθμισης των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, και ο Ισπανός Πρέσβης εξέφρασε τη βούληση να συνεργαστεί πλήρως με όλες τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας προς επίτευξη αυτού του στόχου.

Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για στενότερη και πιο αναβαθμισμένη θεσμοθετημένη συνεργασία των Κοινοβουλίων των χωρών της Μεσογείου.

Στη συνάντηση με τον Πρέσβη του Κατάρ, συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου κοινοβουλευτικού ενδιαφέροντος στο διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Ακολούθως, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Κύπρο και το Κατάρ, και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ