Νέα διαμαρτυρία κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές για τις αποφυλακίσεις

Αναβρασμός επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές,  το τελευταίο διάστημα μετά το θέμα που προέκυψε με τις αποφυλακίσεις των «VIP κρατουμένων», αλλά και λόγω της πρότασης για τροποποίηση του νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Περδίκης. 

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πρόταση νόμου που αναμένεται να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, έφερε νέες διαμαρτυρίες ανάμεσα στους κρατουμένους των Κεντρικών Φυλακών, οι οποίοι στις 14:30 το μεσημέρι πραγματοποίησαν νέα ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Οι κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι οι διαδικασίες είναι αναξιοκρατικές, ενώ αντιτίθενται και στην πρόταση νόμου, η οποία επαναφέρει ουσιαστικά τις αρχικές πρόνοιες της νομοθεσίας που δεν επέτρεπαν στους κατάδικους  να υποβάλουν αίτηση στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων επ’ αδεία για πρόωρη αποφυλάκιση εάν δεν είχαν εκτίσει πρώτα το ήμισυ της ποινής φυλάκισης που τους είχε επιβάλει  τα Δικαστήρια.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι «το πρόβλημα δεν είναι η νομοθεσία αλλά οι διαδικασίες που ακολουθεί το Συμβούλιο για την εφαρμογή της νομοθεσίας».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ