Πρώτιστος στόχος της ΣΕΚ η διεκδίκηση μισθολογικών και παρεμφερών αυξήσεων

Οι εργαζόμενοι επωμίστηκαν μεγάλο μέρος των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και ως εκ τούτου η ΣΕΚ λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της οικονομίας, θέτει αιτήματα που στοχεύουν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας, προτεραιότητα αποτελεί η διεκδίκηση μισθολογικών και παρεμφερών αυξήσεων. Είναι καιρός να αποδοθεί στους εργαζομένους το μερίδιο που τους αναλογεί μέσα από την ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας τόνισε ο κ Μάτσας σε αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή nomisma live.

Σε σχέση με την ΑΤΑ επισήμανε ότι παραμένει αναλλοίωτος στόχος η επαναφορά της ΑΤΑ στην αρχική του μορφή. Βασικές προτεραιότητες αποτελούν και η ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων αλλά και της σύμβασης που αφορά την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Βασικός άξονας διεκδίκησης είναι και η ανάγκη ψήφισης από τη Βουλή του κανονισμού για τη λειτουργία της ενιαίας υπηρεσίας επιθεωρητών, ο οποίος θα αυξήσει τη δυνατότητα του κράτους να παρεμβαίνει στην οποιαδήποτε στρέβλωση στην αγορά εργασίας.

Αναφορική με την αδήλωτη εργασία ο κ Μάτσας υπογράμμισε ότι έχει καταντήσει μάστιγα και χρήζει περεταίρω διαχείρισης.

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει την επανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας καθώς όπως είπε συντελεί στην αύξηση της παραγωγικότητας που είναι και το ζητούμενο για την αγορά εργασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη της ανάδειξης του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων ως βασική παράμετρος η οποία μπορεί να διατηρήσει την εργατική ειρήνη και να δώσει διέξοδο στα προβλήματα πολλών εταιρειών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η παρουσία συνδικαλιστικών οργανώσεων στους χώρους εργασίας έχει αποδειχτεί ότι λειτουργεί υποστηρικτικά και για τους εργαζόμενους και για τις επιχειρήσεις.

Είναι ανάγκη να προωθήσουμε την κουλτούρα της βιομηχανικής δημοκρατίας, της καταναλωτικής συμπεριφοράς και την κουλτούρα της φορολογικής συνέπειας για να δώσουμε ανάσες στις υπόλοιπες παραμέτρους που συνθέτουν το οικοδόμημα της οικονομίας τόνισε ο κ Μάτσας.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ